ÜT választás

2009.05.15. 21:22

Az RMFSz Választmánya és Ügyvivői nevében köszönöm minden munkavállalónak a szavazáson való részvételt, egyben gratulálunk minden jelöltnek a kapott szavazatokhoz. Genge

Tisztelt RMFSz!

Ezúton tájékoztatom Önöket, hogy az április havi egészségpénztári átutalásokat Társaságunk legkésőbb május 31-ig teljesíti.
Az utalás megtörténtéről írásban értesítem Önöket.

Üdvözlettel:

Orbán László
HR Igazgató
Aeroplex Kft.

Választmányi 2009 május 19

2009.05.14. 16:45

2009 Május 19-én 9 órakor Választmányi ülést tartunk.
Témák: ÜT választás eredménye, béremelés (Hajsó Viktorral), Fürész Ferenc tovább alkalmazása.

Ösztönzési rendszer

2009.05.11. 23:10

2009. május 11-én megkezdtük az ACE managementtel, az Ösztönzési rendszer felülvizsgálatát. Az első ülésen megismertük egymás álláspontját, majd megegyeztünk, hogy közös munkacsoportot alakítva tesszük meg a szükséges módosításokat.  Várjuk mindenkitől a javaslatokat, észrevételeket. 

2009. május 11-én ülést tartott a LÁPB.  Napirendi pontok:

Határozat született a LÁPB által készítetett munkajogi kézikönyv nyomtatási példányszámáról. 1000 db-ot készíttetünk el, hogy minden Légiszállítási ágazati munkáltatói és munkavállalói vezetőhöz és tisztségviselőhöz valamint a munkavállalók csoportjaihoz eljusson. A hétköznapi nyelven íródott kérdés felelek válasz sémában készített kézikönyv a munkajogi értelmezési különbségek megszüntetésére, valamint felvilágosítási céllal készült. Amint elkészült szétosztjuk.

A júniusi Ágazati KSZ ülés előkészítése, helyszín időpont pontosítása, a szükséges anyagok egyeztetése.

A Légiszállítási iparágat érintő válságra az előző ülésen eldöntött és az azóta megszerzett a válság  foglakoztatási hatását csökkentő anyagok értékelése a lehetséges intézkedések megvitatása. Sajnos a megvizsgált anyagokból kiderült, hogy a mi főként szolgáltatást végző vállalatainkra nincs igazán jó megoldás. Nem találtunk sem EU-s sem hazai támogatási rendszert vagy alapot. Az általunk kivitelezhető hatáscsökkentést az az előre hozott öregségi nyugdíjba és a részmunkaidős foglalkoztatásban látjuk.

A szakképzési alap felhasználását más ágazatok sem tudják teljeskörüen igénybe venni, a légiszállításban különösen visszás, hogy a szakszolgálati engedélyek megszerzését nem lehet bevinni az alapba, ezért más ágazatokkal együtt szakmai munkát indítunk, hogy javítsunk a helyzeten.

A rádióban halottuk, hogy már az 1952-ben születetteknek meg akarják hosszabbítani fél évvel a nyugdíjkorhatárt, ezért mind a munkáltatói, mind a munkavállalói oldal az OÉT-ben résztvevő konföderációjához fordul, hogy akadályozzák meg a kormány ezírányú tervét.

A minisztériumi kapcsolattartó személyének kijelölése mihamarabb.

A Légügyi törvény módosítása miatt a megkeressük a Közlekedési, és a Szociális és Munkaügyi minisztereket. 

Áttekintettük az első félévi terveket. Megállapítottuk, hogy a költségvetésben tervezett tételek rendben teljesülnek.

 

Friss hír!

2009.05.11. 17:38

 

A bértárgyalás következő fordulója: 2009. május 14 de. 10 óra.

Válasz

2009.05.11. 17:35

Kedves Maros!
Nem értem a „vad elszántságot amivel próbáltok minket lenyomni”. Nem ellenetek küzdünk, hanem a tagságunk érdekéért.
 Mint volt ÜT elnök tudnod kell, soha nem avatkoztunk bele az ÜT ügyeibe, és elhiheted nem is fogunk. Nem akarunk semmi mást, csak megőrizni a reprezentativitásunkat. Mert nincs ennél fontosabb egy szakszervezet életében. Ez határozza meg a munkánkat a következő 3 évben.
A KSz módosítást a megszokott módon szavazta meg a Választmány. Szokatlan az volt, hogy a kissebségben, az elfogadás ellen szavazók egy része, nem tudta elfogadni a többségi döntést, és a macskába rúgás módjára kilépett a szakszervezetből. Nem igaz, hogy nem hiányoznak, hogy nem okoz problémát. De aki nem akar a tagunk lenni – az nem tud részt venni a döntési folyamatainkban, nem tudja befolyásolni a munkánkat – azt mi csak sajnálhatjuk.
Én sajnálok minden egyes tagot, aki kilép. Aki hozzánk fordul, hogy adjunk neki kilépő lapot azzal mindig megpróbálunk beszélni az indokairól, bár ez nehéz, mert nekünk mindig tiszteletben kell tartani az egyén döntési szabadságát. Persze aki a folyóson osztogatott kilépő papírt írja alá, az attól a lehetőségtől is megfoszt minket, hogy tanuljunk a kilépésének okaiból. Ráadásul külön szomorúság nekünk, ha ezek a kollégák képviselet nélkül maradnak.
Az egy teljes műszak mellőzését számon kérni rajtunk, kicsit furcsa, nem mi rúgtuk ki őket – ők hagytak itt minket.
Sok sikert neked is!
Genge

P.s.: Nem szük a kör, az oldal látogatotsága nagyon jó! Köszönjük a figyelmet!

Válasz

2009.05.11. 13:46

Kedves Gyula!

Az első mondatod nem értem: nem voltam soha sem az asztaltársaságod, sem személyes jóbarátod. Ha arra gondoltál, hogy nem rég léptél ki a szakszervezetünkből, köszönöm a megtiszteltetést, de nem lehet velem azonosítani, hiszen maximum csak az egyik ügyvivője vagyok - az is csak szerényen.

Abban teljesen igazad van, soha nem tárgyaltunk az ÜT 20 milliójáról, viszont éveken keresztül építgettük az Aeroplex munkavállalóinak járó pénzügyi kereteket - aminek egyik tétele, megszünésének pillanatában tényleg 20 millió forint volt.

Genge

ÜT választás

2009.05.11. 07:56

 

Kedves Maros!
Szeretnék segíteni, elolvasni a B@xy levelét, mert szemmel láthatólag nem sikerült a szándékainak megfelelően értelmezned.
Nem azt írta, hogy nincs az ÜT-nek pénze, hanem azt, hogy nincs pénz, ami felett rendelkezik. Gondolom, az egyértelmű, hogy a segélyek mindenkinek járnak, nem akar senki még döntést hozni róluk.
Azzal, hogy ki hol lakik, nem az otthonára gondolt az egyéni jelölteknek, hanem arra, hogy mind a négy másik egyéni jelölt a szoros baráti társaságodhoz tartozik, egy asztalnál ültök, azonos műszakban. Lehet, hogy ez személyeskedés, de ismersz, nem tudom nem kimondani a dolgokat, úgy ahogy a legjobb tudomásom szerint vannak.
Ha már itt tartunk, akkor néhány gondolat, tőlem.
Az a mondat, hogy a Kollektív Szerződés módosítás a Ludvig Gabi  hathatós segítség nyújtásával történt, erős elferdítése a dolgoknak. Nem a Gabi, hanem az általa képviselt műszak hathatós segítségéről, kell beszélni. Ráadásul, az RMFSz tagság többségének hathatós segítségéről kell beszélni, ha pontosak szeretnénk lenni.
A Galham esete ugyanez. Ha jól emlékezem, ott voltál ezeken az üléseken, így tudhatod az összes Galham változás is csak többségi vélemény alapján történhet, mint minden az RMFSz-ben.
Az, hogy a Gabi lenne a legnagyobb létszámú osztály egyetlen jelöltje, szintén tévedés: van rajta kívül még öt, igaz a másik műszakból.
Genge
süti beállítások módosítása