2009. május 11-én ülést tartott a LÁPB.  Napirendi pontok:

Határozat született a LÁPB által készítetett munkajogi kézikönyv nyomtatási példányszámáról. 1000 db-ot készíttetünk el, hogy minden Légiszállítási ágazati munkáltatói és munkavállalói vezetőhöz és tisztségviselőhöz valamint a munkavállalók csoportjaihoz eljusson. A hétköznapi nyelven íródott kérdés felelek válasz sémában készített kézikönyv a munkajogi értelmezési különbségek megszüntetésére, valamint felvilágosítási céllal készült. Amint elkészült szétosztjuk.

A júniusi Ágazati KSZ ülés előkészítése, helyszín időpont pontosítása, a szükséges anyagok egyeztetése.

A Légiszállítási iparágat érintő válságra az előző ülésen eldöntött és az azóta megszerzett a válság  foglakoztatási hatását csökkentő anyagok értékelése a lehetséges intézkedések megvitatása. Sajnos a megvizsgált anyagokból kiderült, hogy a mi főként szolgáltatást végző vállalatainkra nincs igazán jó megoldás. Nem találtunk sem EU-s sem hazai támogatási rendszert vagy alapot. Az általunk kivitelezhető hatáscsökkentést az az előre hozott öregségi nyugdíjba és a részmunkaidős foglalkoztatásban látjuk.

A szakképzési alap felhasználását más ágazatok sem tudják teljeskörüen igénybe venni, a légiszállításban különösen visszás, hogy a szakszolgálati engedélyek megszerzését nem lehet bevinni az alapba, ezért más ágazatokkal együtt szakmai munkát indítunk, hogy javítsunk a helyzeten.

A rádióban halottuk, hogy már az 1952-ben születetteknek meg akarják hosszabbítani fél évvel a nyugdíjkorhatárt, ezért mind a munkáltatói, mind a munkavállalói oldal az OÉT-ben résztvevő konföderációjához fordul, hogy akadályozzák meg a kormány ezírányú tervét.

A minisztériumi kapcsolattartó személyének kijelölése mihamarabb.

A Légügyi törvény módosítása miatt a megkeressük a Közlekedési, és a Szociális és Munkaügyi minisztereket. 

Áttekintettük az első félévi terveket. Megállapítottuk, hogy a költségvetésben tervezett tételek rendben teljesülnek.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rmfsz.blog.hu/api/trackback/id/tr481116129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása