Ma megkaptuk a tájékoztatót a 98% különadó ellen folyó Strasbourgi per részletéről.

Előadók voltak: Dr Karsai Dániel ügyvéd, alkotmányjogász

                       Dr Soós Klára Andrea munkajogász

                       Dr Gál Csaba ügyvéd

Az előadók elmondták, hogy:

A 98% adókötelezettség ellen hatékony hazai – adóhivatali és bírósági – jogorvoslatra nem lehet számítani, figyelemmel arra, hogy ezen adókötelezettséget törvény állapítja meg, és ezt a törvényt mind az adóhivatalnok, mind pedig az adóhivatali határozatok esetleges felülvizsgálata során eljáró bíróságoknak figyelembe kell venniük.

Valamennyi különadóval érintett volt munkavállalónak lehetősége van azonban arra, a volt munkáltató által történő levonásától számított 6 hónapon belül megfelelő tartalmú beadvánnyal a Strasbourgi Emberi Jogi Bírósághoz forduljon. Az Emberi Jogi Bíróság eljárása személyesen kezdeményezhető. A bíróságnak a hivatkozott nemzeti jogszabály uniós jogba történő ütközését megállapító döntését követően a különadó befizetett összegének, mint kártérítésnek megfizetésére kötelezheti a Magyar Államot, továbbá az előterjesztett beadvány alapján a kérelmező részére megfelelő mértékű perköltséget is megállapíthat. Az ügyvédek a beadvány elkészítését vállalják és nagyon bíznak a per megnyerésében. A képviseleti díj: 100000ft/fő és a per meggyerése estén 10% sikerdíj.A per várható időtartama a kormány válaszától, döntésétől függ:8 hónaptól 3-4 év is lehet.

FONTOS! Csak az a munkavállaló élhet ezzel a lehetőséggel aki rendes felmondással távozik a vállalattól. A munkajogász hölgy megígérte ma este küld egy közös megegyezést amely lehetővé tenné, hogy azok a munkavállalók is élhessenek a beadvánnyal akik a közös megegyezést választották. Az viszont kérdés, hogy a vállalat elfogadja-e ezt a szerződést. Mihelyt megkapom továbbítom felétek. Röviden ennyi történt.

Üdv: Anti

 


 

A bejegyzés trackback címe:

https://rmfsz.blog.hu/api/trackback/id/tr784341876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

β@XY 2012.03.27. 09:36:52

A különadó témában a következőket szeretném hozzáfűzni:
Végre valahára "vérprofi" jogászok kerültek az RMFSZ irodába!Két perc alatt kiderült számomra hogy amivel érkeztek,amit mondtak, ahogyan mondák, komoly szakmai tudás birtokában tették. A felmerült kérdésekre azonnal teljes körű válaszokat kaptunk. Egyenes beszéddel felvázolták a lehetőségeket. Szó szerinti idézetben "a siker teljes reményével" futhatnak a bátrabbak neki a pernek. Az ügyvédúrnak már van hasonló beadványa a strasbourgi bíróságon, aminek kapcsán már a bíróság kérdéseket intézett a Magyar Államhoz. Aki megbízást akar leadni a jogászok felé azonban gondolja át és fontolja meg bölcsen mit nyerhet illetve veszíthet rajta. Pusztán anyagilag azoknak éri meg akik a 3,5 millió felett kapnak jócskán. Nyertes per esetén a kártérítés összege remélhetőleg minimálisan az elvesztett adó mértéke körül lenne. Az ügyvéd úr nyilvánvalóan jól jár ha sok megbízást kap, ezt nem is titkolta. A kártérítés esetén azonban lehet ezt befektetésnek is venni, mivel a 100.000Ft + áfa kinek-kinek több milliót is jelenthet akár. Én bizakodóan várom a fejleményeket, főképpen arra hogy hogyan reagál a cég a sok aláíratlan megállapodás kapcsán. Nem csodálkoznék ha az egyösszegű végkielégítés helyett egyoldalúan és jogellenesen továbbra is 4 részletben fizetné azt meg.
Türelmetlenül várom Dr Soós Klára Andrea munkajogász MEGEGYEZÉS verzióját ami már nem tartalmaz jogi buktatókat!!!
Aki az aláírás mellett dönt mindenképpen ajánlom hogy ne csak egyedül tanulmányozza az ajánlatot!!!!!

tóalmás 2012.03.27. 11:38:19

A sikerdíjas per elvileg azt jelenti hogy ha elveszítjük a pert,akkor sem mi fizetjük a perköltséget!Igaz ez mert nem mindegy?
süti beállítások módosítása