Malév KSZ tárgyalások (26.)

2010.07.24. 16:17

Mai nappal túl vagyunk a 26. Malév Kollektív Szerződés tárgyaláson is. Az idő szorítja mindkét félt hiszen Augusztus 1-től a Munka Törvénykönyve szerint kell üzemelnie a Malévnak, ha nem lesz megállapodás. Ez a legrosszabb ami történhet, mert jelentős költségnövekedéssel jár. (A Malév menedzsment helyében a jelenleg még érvényes KSZ-t választanám) Mint ahogy olvashattátok a sajtóból is Márton Attila légiközlekedési kormány biztos nyilatkozata szerint ha drágább lesz a működés nem lehet fenntartani az üzemelést csak rövid ideig, és ezt a  Malév mendzsmenttel  is megüzente a tárgyalások során, valamint azt, hogy vasárnap estig meg kell állapodnunk. A megállapodásnál persze még nem tartunk, hiszen sem a 2 hajózó szakterületi függelék sem a törzsrész nem áll úgy hogy egy nap múlva alá lehessen írni. A következő forduló pedig már csak leghamarabb hétfőn lesz..

A tartalom ugyanaz, azaz egy diktátum a vállalat felől, az olcsóbb munkaerőért. Azt azért jó lenne megtudni, hogy annak az összegnek amit a jelenlegi menedzsment hibájából az elrontott Fokker visszadáson vesztett a vállalat a hányada a Kollektív Szerződésen ezáltal a dolgozókon megspórolandó összeg. (nem számoljuk azokat az anyagi és presztizs veszteségeket sem amik abból adódtak, hogy a Fokkerek elfelejtették kivonás után kivenni a mentrendből és azóta töröljük folyamatosan a járatokat) Biztosak vagyunk benne, hogy kevesebb mint a tized része.

SRA áthaladás

2010.07.24. 15:44

Többen jeleztétek, hogy problémák vannak újabban az SRA kapukon történő áthaladáskor, gyakran  érik attrocitások a kollégákat, és minden kapukezelő műszak másképp értelmezi a beléptetést az SRA-ba. A HUNALPA és az RMFSz a héten találkozott Bregovic Tibor őrparancsnok úrnál a repülőtéren működő szolgálatok illetve hatóságok képviselőivel, a pontos szabályok tisztázása és a felmerült problémák megoldása céljából. Kértünk és kaptunk egy pontos kivonatot a szabályzásból ami leírja mit kell tennünk az áthaladáskor. Észrevételeztük, hogy a K portánál lévő kapu állandóan bejelez hibásan működik. Ígéretet kaptunk rá, hogy ellenőrzik és kijavítják, valamint elmondták, hogy az F portai kapu is többször hibásan működik aminek a kijavítása már előkészületben van.

Itt olvashatjátok a fontosabb szabályokat amik betartása kötelező az SRA áthaladáskor.

 

 

ETF főtitkár Budapesten

2010.07.23. 18:35

Június 22-én Budapestre látogatott Eduardo Chagas az European Transport Workers' Federation (ETF) főtitkára. Eduardo amellett, hogy talákozzon a magyar tagszervezetekkel az új magyar kormánnyal kívánt találkozni, annak reményében, hogy amikor a jövő évben Magyarország lesz a soros EU elnök egy jó és gyümölcsöző munkakapcsolatot alkíthassanak ki. Természetesen az RMFSZ is (mint ETF alapító tag és aktív szereplője a polgári légiközlekedési tagozatnak)képviseltette magát és közösen mentünk a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumba, ahol Schváb Zoltán Államtitkár-helyettes úr fogadott minket a csapatával.

Munkaruha próba vége

2010.07.23. 18:05

Kedves Kollégák,

Azoktól a kollégáktól akik még nem juttatták vissza  a próbahordásra kiosztott munkaruhákat sürgősen kérjük vissza az RMFSz irodába, mert azok nélkül nem tudjuk a munkaruha tendert lezárni. Szeptember elsejével el szeretnénk indítani az új munkaruha rendszert, aminek a feltétele, hogy visszaérjenek időben a ruhák.

Az alábbi táblázatban látjátok, hogy még sok ruha/cipő van nálatok.

                                        hiány

Köszönjük.

süti beállítások módosítása