Malév KSZ tárgyalások (26.)

2010.07.24. 16:17

Mai nappal túl vagyunk a 26. Malév Kollektív Szerződés tárgyaláson is. Az idő szorítja mindkét félt hiszen Augusztus 1-től a Munka Törvénykönyve szerint kell üzemelnie a Malévnak, ha nem lesz megállapodás. Ez a legrosszabb ami történhet, mert jelentős költségnövekedéssel jár. (A Malév menedzsment helyében a jelenleg még érvényes KSZ-t választanám) Mint ahogy olvashattátok a sajtóból is Márton Attila légiközlekedési kormány biztos nyilatkozata szerint ha drágább lesz a működés nem lehet fenntartani az üzemelést csak rövid ideig, és ezt a  Malév mendzsmenttel  is megüzente a tárgyalások során, valamint azt, hogy vasárnap estig meg kell állapodnunk. A megállapodásnál persze még nem tartunk, hiszen sem a 2 hajózó szakterületi függelék sem a törzsrész nem áll úgy hogy egy nap múlva alá lehessen írni. A következő forduló pedig már csak leghamarabb hétfőn lesz..

A tartalom ugyanaz, azaz egy diktátum a vállalat felől, az olcsóbb munkaerőért. Azt azért jó lenne megtudni, hogy annak az összegnek amit a jelenlegi menedzsment hibájából az elrontott Fokker visszadáson vesztett a vállalat a hányada a Kollektív Szerződésen ezáltal a dolgozókon megspórolandó összeg. (nem számoljuk azokat az anyagi és presztizs veszteségeket sem amik abból adódtak, hogy a Fokkerek elfelejtették kivonás után kivenni a mentrendből és azóta töröljük folyamatosan a járatokat) Biztosak vagyunk benne, hogy kevesebb mint a tized része.

A bejegyzés trackback címe:

https://rmfsz.blog.hu/api/trackback/id/tr402173116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása