Lesz KSZ a Malévnál??

Ez a kérdés a felmondás (március 31) óta foglalkoztatja a Malév Zrt munkavállalóit. 

 A Malév Zrt. Kollektív Szerződés tárgyalások 3. hónapja folynak, de egy olyan diktátumot kaptunk ami az MT szintjét súrolja és sok helyen kérik azt a rugalmasságot, ahol a jogilag lehetséges módon egy MT szerinti működésnél is többet kap a munkáltató. Ilyen például a 6 havi munkaidőkeret és 250 óra rendkívüli munkavégzési határ. Azonban bárhogyan is nézzük nem találjuk azokat a pontokat amiket a munkavállalók kapnának pluszban.  Persze erre azt szokták mondani, hogy örüljünk, hogy lesz mukahelyünk. De nem találjuk azt az elvet sem ami egy egésszséges partneri kapcsolatban rendezi a Kollektív Szerződést, hiszen a munkáltatói oldal csak egyet mond: költséget csökkenteni minden áron. Koncepció és terv nélkül.. Ez jellemzi a tárgyalásokat.

2010. Június 7-8-ig az ETF Polgári Légiközlekedési Tagozat ülésén valamint június 9-én az EU Szocális Párbeszéd Polgári Légiközlekedési Tagozat plenáris ülésén vettünk részt a HUNACCA és a LESZ képviselőivel, mint a Légiszállítási Ágazati Párbeszédbizottság küldöttei. A beszámolót az alábbi linken érhetitek el:

utijelentes2020100607_9.doc

BrUtish Airways

2010.06.26. 16:04

Bizonyára halottatok róla, hogy a British Airways egy rendekívül kemény, de nem megalapozott költségcsökkentő csomagot indíottt el tavaly év végén.  Legfőképp a légiutaskísérőket érinteti a csomag tartalma, de őket nagyon drasztikusan. A légiutaskísérők követelve jogaikat és egy ésszerű programot tárgyalni kívántak a managementtel. A csomagról és az átalakításokról Willie Walsh a British Airways  vezérigazgatója a szakszrevezettel érdemi tárgyalásokat sem kívánt folytatni, sőt minden jogszerűtlen eszközt bevet a sztrájk és az ellenállás letörésére.  Az ETF és az ITF is több kampányt és tiltakozást szervezett és szervez tiltakozásul, többször próbáltak meg közvetíteni, de eddig hasztalanul. Egy nemzetközi összefogást sürget a dolog, ezért  a légiutaskísérőket képviselő UNITE szakszervezet kéri a szolidartítását mindenkinek.  Létrehozotak egy weboldalt amin el lehet küldeni egy előre megírt tiltakozó levelet a vezérnek. Kérjük segítsétek ezzel a UNITE-os kollégákat valamint mutassátok ki szolidaritásotok.

A link: www.brutish-airways.com/

Köszönjük.

RÜO átalakítás

2010.06.23. 16:05

Az Aeroplex vezetése mai tájékoztatása szerint a RÜO átalakítás a véleményezésre átadotthoz képest a minőségügyi – hatósági eljárás során két ponton változott:

        A Line Maintenance csoport elnevezése Front line csoport lesz, a Light Maintenance pedig Operatív Line lesz.
        A RÜO 24 órás mérnökszolgálat feltöltése megfelelő jogosítású munkavállalók hiányában később történik.
 
Egyéb változás nincs.
süti beállítások módosítása