ETF hírek

2009.04.26. 21:58

Az ETF-től (European Transport Workers' Federation) kaptuk a hírt, hogy a British Airways egy 25 %-os költségcsökkentési programba kezdett, aminek jelentős pontja a munkavállalói költségek csökkentése. Az ETF a British Airways csoportba tartozó érdekképviseleteket felkereste, hogy közös álláspont kialakítása után megtudják védeni a munkavállalók jogait és juttatásait.  

Bemutatkozás

2009.04.26. 11:53

Sziasztok!

Juhász Roland vagyok az RMFSz Lufthansa Technik Bp.KFT-nél működő tagozatának ügyvivője.

Ezentúl itt is tájékozódhattok majd az aktuális eseményekről. Remélem sokan látogatjátok majd!

 

Kedves Kollégák!
 
Tájékoztatlak benneteket, hogy a Társaság az üdülési csekkek árát átutalta, és a Sodexo Pass Hungaria Kft. megkezdte gyártásukat.
Amint beérkeznek, de legkésőbb az áprilisi fizetéssel együtt az utalványokat a pénzügyi központ osztja ki.
 
 
Üdvözlettel,
 
Orbán László
Humán igazgató
 

 

Rendszerismeret

2009.04.24. 17:50

A moderátorok a szerzők, érstd Genge, HFeri, a feladatuk pedig a törvényesség fenntartása. Lehet, hogy lesz olyan hozzászólás ami nekünk lesz kellemetlen, igérem azt nem fogom eltávolítani....

Új SZMSZ a MALÉV-nél

2009.04.23. 22:23

Tegnap kaptuk meg a Malév Zrt új szervezeti Működési Szabályzatát, amely talán a kezdeti lépéseket jelenti a társaság megújulása felé.

Mai napon a Malév frissen kinevezett vezérigazgatója Martin Gauss bemutatkozó beszélgetésre hívta a Malév Zrt érdekképviseleteit valamint a Központi Üzemi Tanácsot. A találkozón elmondta, hogy nem ez az első nehéz helyzetbe jutott légitársaság amely vezetését rábízták. A társaság súlyos cash hiányára és nehéz helyzetére hivatkozva kihangsúlyozta, hogy elsődleges feladata a helyzet gyors felmérése és egy új üzleti terv elkészítése két héten belül, egy gazdaságosabb és fenntartható üzemeltetésre.  Véleménye szerint a nullszaldós állapotot leghamarabb két év múlva érheti el a Malév. A már eldöntött ügyek közül kiemelte a Q400-as program folytatását, rövid időn belül további 3 db Q400 áll forgalomba.  Az önkéntes nyugdíjpénztári befizetések elmaradásáról feltett szakszervezeti kérdésre a válasza, hogy megtesznek mindent, - a magyar törvények szigorú betartása mellett - hogy kiegyenlítsék ezirányú tartozásukat. A charter üzletben is vissza kívánja állítani a Malév részesédését. Egy általunk szimpatikusnak talált mondattal fejezte ki az eltökéltségét: " Ferihegy a mi repterünk" Ígérete szerint az Igazgatóság által elfogadott változásokról széleskörű tájékoztatást ad a szakszervezeteknek és a dolgozóknak, azért, hogy széleskörben megismerjék azok célját, kimenetelét.

Az új üzleti terv és az ezekhez kapcsolódó stratégiai döntések után kezdődhet meg az igazi párbeszéd a szakszervezetek és a vezérigazgató között. A leányvállaltokról nem esett szó a találkozón.

 

Kollektív Szerződés

2009.04.21. 15:46

 

Módosítási javaslatokat kaptunk a cégtől:
  • A külföldi munkavégzés díjazásának rendszerében két pontot pontosítanának, mert a mostani szöveg alkalmat nyújt a szerződés félre értelmezésére.
  • Ugyanitt bevezetnék a repülési ügyelet rendszerét, újra.
  • Javítanák a teljesítményfüggő prémium maghatározásait.

 

04.14-én a légiszállításban résztvevő és reprezentatív munkavállalói (köztük az RMFSz) és munkáltatói képviseletek ülést tartottak. Az RMFSz mint a Magyar Polgári Légiszállítási Szövetség (MAPLÉSZ) egyik alapítója és tagja, aktívan tevékenykedik az ágazatban. Az ülés főbb témái:  

  • A gazdasági válság légiközlekedésre gyakorolt hatásának csökkentése, megvizsgálni a szóba jöhető módszereket a foglalkoztatás fenntartására, valamint a kormányzat szerepvállalásának kezdeményezése a magyar légiközlekedés megsegítésére.
  • Minisztériumi kapcsolattartó személyének kijelöltetése a kapcsolódó minisztériumokkal a gyors és hatékony együttműködés illetve információáramlás miatt.
  • Az Ágazati Kollektív Szerződés tárgyalások folytatásához szükséges információk, helyszín megbeszélése.  
  • Az RMFSz által kezdeményezett Légiközlekedési törvény, valamint a Ferihegyi Repülőtér reptérrendjének alkotmányossági vizsgálatára beérkezett szakértői ajánlat megvitatása, a kőltségkeret átgondolása.
  • Döntés az ágazataban dolgozók részére a LÁPB által készített Munkajogi kisokos kiadvány sokszorosításáról.
  • Döntés a soron következő Civil Aviation Section meetingen résztvevőkről. 

ÜT választás

2009.04.20. 21:57

Átadtuk a Választási Bizottságnak az RMFSz jelöltjeinek listáját, valamint a jelölés elfogadó nyilatkozatokat.

Az RMFSz jelöltjei: Bali Nándor, Csányi István, Hegyi Sándor, Hegedűs Tibor, Hortobágyi Ferenc, Kása János, Kiss Istvánné, Ludvig Gábor, Pataky Sándor, Szalisznyó Sándor.

Fegyelmi

2009.04.20. 21:48

Az RMFSz közbenjárására az ACE megszüntette a 9 kollégánkkal szemben közel két éve indított fegyelmi eljárást.

süti beállítások módosítása