04.14-én a légiszállításban résztvevő és reprezentatív munkavállalói (köztük az RMFSz) és munkáltatói képviseletek ülést tartottak. Az RMFSz mint a Magyar Polgári Légiszállítási Szövetség (MAPLÉSZ) egyik alapítója és tagja, aktívan tevékenykedik az ágazatban. Az ülés főbb témái:  

  • A gazdasági válság légiközlekedésre gyakorolt hatásának csökkentése, megvizsgálni a szóba jöhető módszereket a foglalkoztatás fenntartására, valamint a kormányzat szerepvállalásának kezdeményezése a magyar légiközlekedés megsegítésére.
  • Minisztériumi kapcsolattartó személyének kijelöltetése a kapcsolódó minisztériumokkal a gyors és hatékony együttműködés illetve információáramlás miatt.
  • Az Ágazati Kollektív Szerződés tárgyalások folytatásához szükséges információk, helyszín megbeszélése.  
  • Az RMFSz által kezdeményezett Légiközlekedési törvény, valamint a Ferihegyi Repülőtér reptérrendjének alkotmányossági vizsgálatára beérkezett szakértői ajánlat megvitatása, a kőltségkeret átgondolása.
  • Döntés az ágazataban dolgozók részére a LÁPB által készített Munkajogi kisokos kiadvány sokszorosításáról.
  • Döntés a soron következő Civil Aviation Section meetingen résztvevőkről. 

A bejegyzés trackback címe:

https://rmfsz.blog.hu/api/trackback/id/tr311077009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása