Pénteken (03. 04-én) a MALÉV Zrt. KSz tárgyaláson elhangzott mindkét oldalról a végső ajánlat. Sajnos még sok pont van amin nem tudtunk megegyezni az elmúlt 1,5 hónap intenzív tárgyalásai alatt. Sok olyan pont maradt nyitva ami nélkül a szakszervezeti oldal nem látja biztosítottnak a munkavállalók kiszámítható, és rendszer szerinti munkavégzését, ami a repülésben elengedhetetlen. A munkáltatói oldal folyamatosan hangoztatta, hogy az olcsó munkavégzést kívánja megteremteni, ezért a munkavállalói oldal minden olyan pontban figyelembe vette ezt az igényüket ami nem jelenti a munkavállalók kiszolgáltatottságát.  Az eddigi tárgyalásokon némi előrelépés történt, de a mai napon megrekedt minden. 

A munkavállalói oldalnak a KSZ kötés rendkívül fontos, ezért nem kizárt, hogy elindítanak egy  MT 194. § szerinti egyeztetést közösen. A tárgyaló szakszervezetek egységesen elhatározták, hogy minden rendelkezésre álló eszközzel azon lesznek, hogy a MALÉV Zrt-nél  a munkavállalók számára elfogadható Kollektív Szerződés szülessen. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rmfsz.blog.hu/api/trackback/id/tr772713114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása