LESZ-RMFSz sajtóközlemény

2011.02.28. 20:38

 Alább olvashatjátok a LESZ és az RMFSz sajtóközleményét és levelét.

Az uniós biztoshoz fordult a két legnagyobb ferihegyi szakszervezet

A Magyar Polgári Légiszállítási Szövetség közleménye – 2011. február 27.

A MAPLÉSZ két ferihegyi tag-szakszervezete levélben kéri Siim Kallas uniós közlekedési főbiztost, hogy a repülőgépek földi kiszolgálásáról szóló irányelv idénre tervezett módosításában a szociális dimenzió hangsúlyos szerepet kapjon. A lépés az Európai Közlekedési Dolgozók Szövetsége által indított kampány része.

A Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet és a Repülőgép Műszakiak Független Szakszervezete aggódik az uniós irányelv (96/67/EC) 2011-re tervezett felülvizsgálata miatt. A földi kiszolgálási piacon eddig végbement deregulációs és liberalizációs hullám munkahelyeket sodort veszélybe, növelte a dolgozók kiszolgáltatottságát, miközben rontotta a szolgáltatási színvonalat. A munkaerő megnövekedett cserélődési üteme – a kölcsönzött dolgozók és alvállalkozók terjedő alkalmazása miatt – ráadásul új biztonsági kockázatok megjelenését is magával hozta.

Az Európai Közlekedési Dolgozók Szövetsége (European Transport Workers’ Federation – ETF) két tag-szakszervezete is aktívan részt vesz abban a kampányban, amiben a nemzeti és uniós döntéshozókat szeretnék rávenni arra, hogy a szociális szempontok kapjanak elsőbbséget az irányelv módosítása során. Az ágazat az érdekképviseletek meggyőződése szerint már nem viselne el egy újabb liberalizációs hullámot, az a szociális jogok és munkahelyi biztonság teljes leépülését hozná magával, miközben a szolgáltatás színvonalát is kedvezőtlenül érintené.

Jelen közlemény melléklete a biztosnak küldött levél magyar és angol nyelvű változata.

* * *

A bejegyzés trackback címe:

https://rmfsz.blog.hu/api/trackback/id/tr92705424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása