2010. 03. 10-én az ETF (Európai Közlekedési Dolgozók Szövetsége) Ground staff Committee ülésén vettünk részt.

Az előző ülés emlékeztetőjének elfogadása után az EU Commission részéről Mr Calvaro prezentácóját tekintettük meg ami a vázizombetegségekről szólt. A nyugdíjkorhatár  emelése is előtérbe helyezi a problémát, a repülésben dolgozókat is jelentősen érinti. EU szinten kell szabályozni. A commission több felmérést végzett az elmult időszakban. A szabályozás elavult és túlságosan tagolt, ezért egy teljesen új egyszerűbb és átfogó rendszer bevezetése a cél. Várható bevezetés 2012-13.  

A következő napirendi pont a február 12-i "packless" Action Day-t értékelte. Az ETF által szervezett action day jól sikerült, ezzel indult el a kampány ami a csomagok súlyának csökkentéséért indult, mert több tanulmány ia kimutatta, hogy a csomagos munkakörben nagyon sok egészségi károsodást eredményez a nagy súlyú csomag. Az EU Commissionből képviselők is részt vettek a kampányban.  A következő lépés egy újabb demonstrációs nap megszervezése amivel gyorsítani kívánják a korlátozás bevezetését.

 A következő 96/67-es Ground Handling EU direktíva módosításáról szólt amiben a Ground Staff Committee meghatározta azokat a kulcsfontosságú pontokat amiket a módosításról szóló tárgyalásokon képviselni kell.

A következő pont számunkra a legfontosabb volt és az ETF történetében is mérföldkőnek számít. Megalakult a Maintenance Working Group. Ettől a naptól a repülőgép karbantartásban dolgozó repülőgép szerelők és mérnökök az ETF-ben saját külön csoportban tudnak együtt dolgozni. Az RMFSz mint az egyik kezdeményező felvállalta a working group szervezését és irányítását a Belga ACV-CSC szakszervezettel együtt.

A következő pontban a kiszervezést tárgyaltuk meg. Felállítottunk egy munkacsoportot az elemzésre.

Az utolsó napirendi pontban a elhatároztuk, hogy az ETF támogatja és szervezi a Kanadában 1985. Április 28-án megkezdett Workers Memorial Day-t.

A bejegyzés trackback címe:

https://rmfsz.blog.hu/api/trackback/id/tr531832444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása