Végre jó irányba változott a Légiközlekedési törvény.

Két éve foglakozunk azzal folyamatosan, hogy a Légiközlekedési törvényt módosítsák. Több kollégánk vesztette el hosszabb vagy rövidebb időre az állását azért, mert a véleményünk szerint Alkotmányba ütköző  módon szabályozta a repülőtérre történő belépést. Nemcsak a munkához való jogot, hanem az ártatlanság vélelemét sem veszi figyelembe.Az EU szabályozást sem követte a törvény. Az elmult időszakban az RMFSz szinte egyedüliként próbálta a törvény módosítását elérni, több tanulmányt és szakértői véleményt készítettünk, juttattunk el az illetékes minisztériumokba.

Az új módosításban enyhültek az előírások, így nem fordulhat elő, hogy pl. egy verekedésbe keveredett kolléga aki pénzbüntetést kap, még akér 8 évig ne jöhessen be a repülőtérre, sőt nem kell megtiltani a belépést egyáltalán, hiszen az új szabályozás szerint a letöltendő büntetés kell hozzá.

Azonban még mindíg alkotmányellenesnek tartjuk a törvény több pontját, így tovább dolgozunk a módosításon, reméljük a Légiszállítási Ágazati Párbeszéd Bizottság segítségével.

A bejegyzés trackback címe:

https://rmfsz.blog.hu/api/trackback/id/tr81832126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása