Segítség kérés

2009.12.06. 19:09

Tisztelt RMFSZ!
Előre is elnézést kérek a zavarásért belső köreitekben, de az ügy fontossága miatt meg kell tennem. Mint valószínűleg már tudjátok egyik kollégánk nagyon beteg. A cég nem igazán tud segíteni, még túlórázni sem jöhetünk kollégánk megsegítésére. Évek óta lehetőség van arra, hogy bárki munkabérének 0.5 vagy 1%-át folyamatosan utalja az Aeroplex alapítvány számára. Kérlek Benneteket, hogy szakszervezeti hova tartozás,vagy nem tartozástól függetlenül amelyikőtök teheti lépjen be az alapítványt támogatók közé. Havi szinten alig érezhető ez a szerény mértékű levonás, éves szinten azonban,ha elegen vagyunk nagyon jelentős támogatás lehetne a rászorulóknak, akikből sajnos egyre több van. Az alapítvány működése mindenki számára hozzáférhető és átlátható. A belépéshez csak egy megbízási nyomtatványt kell kitölteni mely megtalálható vállalatunk számos pontján kitéve. Kis összefogással sok bajba jutott munkatársunkon segíthetnénk!
Köszönöm figyelmeteket!
Tisztelettel:
Marosházi János

Cafeteria 2010, MALÉV módra

2009.12.04. 11:05

Túlestünk a Malév Zrt. 2010-es Cafetéria tárgyalásának második fordulóján.

  • Király József Malév Zrt. humán igazgató megnyitójában elmondta: a vezérigazgató felhatalmazta Őt a keret 500000 Ft emelésére, de csak ha a sávozást elfogadjuk. Utólag kiderült, rosszul hallottuk. Az ajánlat változatlan.
  • A Hunalpa számára elfogadhatatlan, hogy a tagságuk mondjon le egyszerűen havi 30000Ft jövedelemről már megint. - mondta el a képviselőjük. (értsd: a cafeteria létrejötte sok pilótának jövedelem csökkenést okozott, a beletett 6,75% nyugdíjpénztári hozzájárulás miatt)
  • Király József elmondta, ha egy szakszervezet nem fogadja el, akkor nincs semmi. Majd a kérdésünkre, hogy ezt mire alapozza, elmondta értelmezésük szerint a Malév Zrt. KSz azon pontjára, miszerint a mérték és az érintettek köre megállapodás köteles, és ha nincs megállapodás akkor Ők nem tudnak fizetni.
  • A szakszervezetek egységes álláspontja szerint van megállapodás, és ha nem fizeti aszerint automatikusan tovább, az KSz szegés.
 
Mivel nem tudtunk ebben dűlőre jutni, ezért a hat szakszervezet a következő levelet adta át a munkáltatónak:

 

süti beállítások módosítása