Tanulmány a fáradtságról

2009.11.15. 16:17

Érdekes tanulmány jelent meg az AIRCRAFT ENGINEERS INTERNATIONAL weboldalán: Fatigue in Aviation Maintenance.

Galham

2009.11.12. 21:32

 

Tegnap, november 11-én volt az a történelmi pillanat mikor az Aeroplexnél újra háromszereplősre növekedtek a munkáltató – munkavállalók közti tárgyalások. A Galham módosításáról tárgyaltunk, és részt vett a Repszesz három képviselője is.
A tárgyalás célja a Galham módosításának előkészítése volt. Miután a felek elmondták gondolataikat a jelenlegi helyzetről, kiderült, hogy a Humán Igazgató és a Repülőgép Szerelők Szakszervezete egyetért abban, hogy egy új, csak a végrehajtó állományra vonatkozó értékrendet szeretnének. Ezzel szemben az RMFSz, bár látja a Galham hibáit és szintén érdekelt ezek kijavításában, ragaszkodik a jelenlegi értékrend alapelveihez.
A tárgyalás végén az elhangzottakat értékelve Hajsó Viktor arra a megállapításra jutott, hogy a résztvevőkön látszik, hogy nem igazán vannak tisztában a jelenlegi értékrend működésével, ezért javasolta, hogy a folytatás egy alapos ismerkedés legyen a Galhammal.

 

Ágazati KSZ forduló

2009.11.10. 20:40

Újabb fordulón vagyunk túl ÁKSz ügyben. A Légiszállítási Ágazati Párbeszéd Bizottság munkáltatói és munkavállalói oldalának képviselői kihelyezett ülésen vágtak bele ismét az ÁKSZ-nek. A leltárszabályzat készült el, és próbáltunk a törzsrészben is előrébb jutni. Jelenleg a nehezebb részeknél járunk, de nagyon kevés olyan kompromisszumot sikerül kötnünk amivel elégedettek lehetnénk. A jelenlegi állapotában az ÁKSZ a munkavállalói oldal számára kevés olyan eredményt tartalmaz ami az aláírását gyorsítaná. Sok munka áll még előttünk, és sok olyan cég van ágazatunkban, akik KSZ híján nagyon várják egy jól kidolgozott ÁKSZ bevezetését. Ehhez azonban a munkáltatói oldalnak is több engedményt kell tennie.

süti beállítások módosítása