Folyosón hallottuk, hogy több kollégánknak felmondott a cég. Megkerestük Orbán László Humán Igazgató urat, hogy hivatalosan tájékoztassa az RMFSzt arról mi folyik.

Elmondta, hogy a cég jelenlegi nehéz gazdasági helyzetére hivatkozva mondatak fel a kollégáknak. Egyenlőre az MLO-n indult el a leépítés, de a cég többi területén is lehet számítani rá, mert minden vezető megvizsgálja, hol van olyan munkaerő többlet amit csökkenteni lehet illetve kell.

Kérdésünkre elmondta, hogy biztosan nem fogja elérni a csoportos létszámleépítési létszámot (ACE KSZ szerint 30 fő), a Társaság ezért nem tájékoztatta a szakszervezetet és az Üzemi tanácsot ami csak az említett létszám után kötelező.

Azért, hogy  csökkentsük a negatív hatásokat Szakszervezetünk javasolta, hogy az ACE mérje fel hány kollégánk jogosult korkedvezményes nyugdíjra és kérdezze meg őket arról, hogy kívánnak-e élni ezzel a lehetőséggel, hiszen idén még kedvezőbb feltételekkel lehet nyugdíjba vonulni, mint jövőre. Ezzel talán csökkenthető az a létszám akik jövedelem nélkül kiszolgáltatott helyzetbe kerülnek az elbocsájtás által. A Humán Igazgató Úr megígérte megfontolja a javaslatot.

Várhatóan egy hónap alatt fog lezajlani a leépítési hullám.

Amennyiben több információnk lesz, akkor közzétesszük itt.

Bárkinek bármely kérdése van, vagy jogi segítséget kér, az keresse az ügyvivőket.

 

 

Több forduló leépítési tárgyalás után a MALÉV management úgy döntött végrehajtja a tervezett leépítést.

A részletek:

150 fő leépítését határozták el.  2009. 08. 15-24-ig, 96 fő aktív és 10 fő passzív munkavállaló kapja meg a rendes felmondását. A Malév 44 fővel közös megegyezés útján  szünteti meg a munkaviszonyát.

További bontásban 8 fő segédmunkás, 88 fő ügyintéző, 10 fő vezető, irányító az érintett.

 

süti beállítások módosítása