Petíció

2009.12.19. 23:17

A Ferihegyi szakszervezetek (RDSZSZ,  HUNALPA,  HUNACCA,  LESZ,  MSZSZ,  RMFSZ,  GSZSZ,  MSZSZ) összefogtak és elhatározták, hogy egségesen fellépnek a ferihegyen kialakult válságos helyzet megoldására. A mai napon személyesen juttatták el petíciójukat a szakszervezetek a parlementi pártoknak és a pénzügyminiszternek
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sajtóközlemény
 
A  Malév csoport , a Budapest Airport és a Hungarocontrol szakszervezeteinek közös sajtóközleménye  az Oszkó Péter pénzügyminiszterhez és a parlamenti pártokhoz cimzett peticiójuk átadásáról, 2009.december 19.-én.
A szakszervezetek a légiközlekedési iparágban működő stratégiai vállalatok mára kialakult válságos helyzetének mielőbbi megnyugató rendezése érdekében – példa nélkül álló összefogásuk eredményeként-  közös peticiót  adtak át a pénügyminisztériumnak és a parlamenti pártok képviselőinek.
Peticiójukat a munkavállalók , az utazóközönség , a magyar adófizetők érdekeit szem előtt tartva fogalmazták meg.
Magyarországon az iparágat érintő-mára egyértelműen kudarcott vallott-privatizációk és az ezzel együtt elindult vállalat-rész kiszervezések eredményeként az egyetlen nemzetközi összehasonlitásban is jelentős repülőtér (ferihegyi), a nemzeti légitársaság (Malév), a légiközlekedés stratégiai elemei, gyakorlatilag a teljes magyar légiközlekedési infrastruktúra külföldi kézbe került   , külföldi irányitás alatt áll.
A kialakitott tulajdonosi , üzemeltetői  szerkezet  súlyos nemzetbiztonsági kockázatot hordoz magában.
A légiközlekedésben kialakult helyzet tarthatatlanságát jelzi a szinte állandó sztrájkfenyegetettség.A vállalatoknál a külföldi vezetők irányitása alatt  mindennapos gyakorlattá vált a dolgozókkal , a munkavállalók érdekeit képviselő szakszervezetekkel szemben alkalmazott  fenyegetés , jogellenes nyomásgyakorlás , a  munkavállalók alapvető jogait védő jogszabályok semmibe vétele.
Stratégiai ágazatról lévén szó, amely több mint 20.000 munkavállaló munkahelyét , megélhetését családját érinti, az egységesen fellépő szakszervezetek  felkérték az illetékes pénzügyminisztert és a parlamenti pártok frakcióit,hogy a kialakult válságos helyzet  hatékony rendezése érdekében minden rendelkezésükre álló eszközt használjanak fel.
A peticiót aláiró szakszervezetek:
RDSZSZ,  HUNALPA,  HUNACCA,  LESZ,  MSZSZ,  RMFSZ,  GSZSZ,  MSZSZ

A bejegyzés trackback címe:

https://rmfsz.blog.hu/api/trackback/id/tr351612064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása