Egy nap szünet után elérkeztünk a 7. naphoz. Ez a nap azért is fontos, mert ha nem vezet eredményre az egyeztetés, akkor ezután a munkavállalók akár sztrájkkal is kikényszeríthetik követeléseiket. Természetesen mi a tárgyalásokon szeretnénk elérni azt az eredményt, amit a tagság célul tűzött ki nekünk.

A tárgyalás elején bejelentettük, hogy továbbra is a tagság által követelt 400.000 Ft netto cafeteria keret, amit el kell érnünk.

Munkáltatói oldal kérte, hogy fontoljuk meg az ajánlatukat és vegyük számba azt, hogy amennyiben nem születik megállapodás, az veszélyezteti a 2010. évi juttatást.


A tanácskozási szünetet követően a munkavállalói oldal újabb alternatív kérést fogalmazott meg a munkáltató irányába: minden teljes munkaidőben foglalkoztatott Maléves és kölcsönzött munkavállaló részére is egységesen nettó 400 000,- Ft éves Cafeteria keret biztosítása 2010-ben, úgy hogy nettó 360 000,- Ft forrását a munkáltató biztosítja, a fennmaradó nettó 40 000,- Ft-ot pedig a pilóták a repülési átalány pilótánként azonos mértékű csökkentéséből.

Ezután a munkáltató gyors és megközelítő számításokat végzet. A számítások birtokában ismerteti vezérigazgató úrral a kérést és ezt követően folytathatóak a tárgyalások.

A következő tárgyalás péntek 12 óra.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rmfsz.blog.hu/api/trackback/id/tr491605136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása