Az Egyeztető Tárgyalás mai fordulóján teljes volt a munkáltatói oldal (először a 2010-es Cafeteria ügyében), a tárgyalás elején részt vett Martin Gauss vezérigazgató úr, akinek a következő mondanivalója volt számunkra:

Komoly nehézségeink ellenére döntöttem úgy, hogy a cafeteria rendszert fenn kell tartani, de a költségeit csökkenteni szükséges. A sávos munkáltatói ajánlatok a szociális szempontokat is mérlegelve az alacsonyabb jövedelemmel rendelkező munkavállalói csoportokat preferálja. Nem irreális kéréssel fordult a munkavállalók felé. A Malév Zrt.-nek nincs lehetősége tovább emelni a cafeteriára szánt összeget. Ha egyéb módon nem tudunk elérni megtakarítást a személyi jellegű költségeken, akkor fel fogja mondani a KSZ-t. Ez nem munkavállalói csoportok elleni támadás, hanem el kell érni, hogy a Malév számára kedvezőbb foglalkoztatási feltételeket tartalmazó új KSZ-t kössünk. Többek között még azt is megemlítette, hogy a szakszervezetek még soha nem tettek semmit a Malév megmentéséért, amit miután példákat hoztunk neki gyorsan módosított arra, hogy amióta Ő itt van (fél éve). Ami még fontos volt a mondanivalójában az, hogy további létszámleépítéseket is kilátásba helyezett.

 Az erre adott válaszunk:
A munkáltatói javaslattal kapcsolatos munkavállalói álláspont nem változott, az továbbra is elfogadhatatlan számukra. Az általunk fenyegetésnek vett munkáltatói nyilatkozatok és a Vezérigazgató Úr beszéde után felajánlottuk, hogy mielőtt időzavarba kerülnénk, már vegyük napirendi pontra a sztrájkbizottság megalakítását és a sztrájk alatt követendő magatartások meghatározását.
 
Kisebb vita után az ajánlatok:
 
Munkáltatói oldal fenntartja az alábbi, eddig már megtett ajánlatokat:
 
I.         Sávosan, a jövedelmi szinthez viszonyítva differenciált elv szerint a juttatási ajánlat:
 
  • bruttó havi 500.000,-Ft jövedelem alatt a teljes éves keret, azaz bruttó 420. 000,- Ft.
  • bruttó havi 500.001-800.000,-Ft között az éves keret 210.000,- Ft.
  • 800.001,-Ft-havi bruttó jövedelem felett 0 Ft.  
vagy
II. Valamennyiteljes munkaidős Malév Zrt. munkavállalóra bruttó 320.000,- Ft/ éves Cafeteria ajánlat, amely a vezető állású munkavállalókat (osztályvezető és e feletti vezetői szint) kivenné a jogosultak köréből.
vagy
III. Sávosan, a jövedelmi szinthez viszonyítva differenciált elv szerint a juttatási ajánlat:
 
  • 500.001,- Ft-havi bruttó jövedelem felett 0 Ft.
  • bruttó havi 500.000,- Ft jövedelem alatt a teljes éves keret, azaz bruttó 450. 000,- Ft.
A munkáltató a már korábban ismertetett megoldási lehetőségeken túl nyitott újabb - azonos költséget jelentő - megoldási lehetőségek keresésében, illetve javaslatok megfontolására. A szakszervezeti oldalt azzal is megvádolták, hogy nem konstruktív nem engedett semmit, de a munkáltató már 3 javaslattal is előállt.
Erre a következő ajánlat hangzott el:
A munkavállalói oldal követelése a következőkre változott: minden teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállaló részére egységesen bruttó 499 800,- Ft éves Cafeteria keret biztosítása 2010-ben.
A következő forduló kedd 14:00

A bejegyzés trackback címe:

https://rmfsz.blog.hu/api/trackback/id/tr621601653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása