Ma az RMFSz túlesett a Malév cafeteria Egyeztető tárgyalás első fordulóján. 14:00-kor kezdődött. Az időpont azért fontos, met inenn kell számolni azt a 7 napot aminek letelte után a MALÉV 5 szakszervezete (HUNALPA, HUNACCA, LESZ, MSZSZ, RMFSz) jogszerűen szrájkra szólíthatja fel a MALÉV munkavállalóit. 

Igaz az egyeztető levelünkre válaszoló levelében Martin Gauss a MAlév Zrt tönkretételével vádolt meg minket, mégsem érezte úgy, hogy - igaz a neve rajta van a listán mint a munkáltató egyeztető csoportjának tagja - a helyzet annyira fontos, hogy legalább most személyes részvételével tájékozódjon a helyzet súlyosságáról. Vagy jógazda módjára megpróbálja megérteni az általa irányított vállalat munkavállalói képviselőit és megkeresni velük a közös megoldást a probléma lekűzdésére. DE mint eddig mindíg, most sem jött el.

Ellenben ott volt nekünk Király József, aki büszkén lobogtatta a magyar nyelven írt meghatalmazását. Kértük, hogy minden olyan levelet, nyilatkozatot amit Martin Gauss ír alá (mint az előbb említett meghatalmazás) angol nyelven is megkapjuk, hogy biztosak ehessünk benne Gauss úr pontosan tudja mit ír alá, később ne hivatkozzon arra, hogy nem így gondolta. Persze Király József ezt elutasította, és megspékelte azzal, hogy mi sportból próbáljuk szrájkba hajszolni a dolgozókat. Természetesen elutasítottuk ezt a feltevését.

A munkáltatói oldal kérte ismételjük meg a követelésünket, mert szerintük a levelünkben nem volt egyértelmű. Megismételtük: 400 000 Ft netto cafeteria keret minden munkavállalónak.

Kértük Király  úr ismételje meg a társaság ajánlatát:

Ugyanazta két verziót ismertette amit eddig is, és elmondta nem tud eltérni a pénzügyi kerettől, azon belül várja javaslatainkat az általuk korlátozott pénzügyi keret felosztására.

A két ajánlat:

Az első:

1.        Azok a munkavállalók  akiknek a a bruttó jövedelme kisebb mint havi 500.000 Ft/hó. Ebben az esetben az éves cafeteria keret bruttó 400.000 Ft.

2.        Azok a munkavállalók akiknek a a bruttó jövedelme havi 500.001-800.0000 Ft/hó. Ebben az esetben az éves cafeteria keret bruttó 200.000 Ft.

3.        Azok a munkavállalók tartoznak akiknek a a bruttó jövedelme nagyobb mint havi  800.000 Ft/hó. Itt akeret: 0 Ft.

A második:

Minden munkavállaló kap cafeteriát a vezetőkön kívül, de a keret brutto 300.000 Ft.

Mivel az álláspontok nem közeledtek a tárgyalást befejeztük. A következő forduló péntek 14:00.

A bejegyzés trackback címe:

https://rmfsz.blog.hu/api/trackback/id/tr681589274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása