Kedd 15:00-ra az RMFSz hivatalos volt a Cafeteria tárgyalás következő fordulójára. Az elmúlt alkalommal levélben fordultunk (a 6 szakszervezet) Martin Gauss vezérigazgató úrhoz, amiben kértük, hogy írásban nyilatkozzon, hogy biztosítja-e a megállapodott és az érvényes belső szabályzatban rögzített  (KSZ-ben megállapodott) 400.000 Ft cafeteria keretet a MALÉV Zrt. munkavállalói számára. Amennyiben nem, akkor miért nem.

A tárgyalásra Király József érkezett Martin Gauss és írásosos válasz nélkül. A vezér még arra sem méltatta a szociális partnereket, hogy írásban tegyen jognyilatkozatot. ellenben megüzente, hogy nem hajlandó írásos jognyilatkozatot tenni.

Király József elmondta, hogy a munkáltató továbbra sem változtatott az ajánlatán és elmondása szerint nem is fog. Szerinte elvárható a MALÉV nagyobb jövedelmű munkavállalóitól, hogy lemondanak a kisebb keresetűek miatt (nem a javukra, hiszen nem kapnak ők sem többlet pénzt) a cafeteriáról, és tegyék ugyanezt a leányvállalatok dolgozói is. Szocilis érzékenységét bizonygatta. A szakszervezetek az RMFSZ-szel együtt visszautasították az ajánlatot, majd szünetet kértek.

Rövid szünet után Király József újabb "ajánlattal" állt elő. Minden munkavállaló kap cafeteriát a vezetőkön kívül, de a keret brutto 300.000 Ft. Ettől a pillanattól megdőlt az az állítása, amit a tárgyalások eleje óta hangoztatott, miszerint a kis keresetűeknek segítene szeretni, hiszen ez az ajánlat őket sújtja a legjobban. Ebből látszik, hogy az eddigi tárgyalásokon elhangzottak egyáltalán nem arról szóltak, amit váltig hangoztatott Király József, hogy érzékenyen érinti a munkáltatót a kisebb keresetűek ügye, hanem így akarták megosztani a társaságot.

Ezekre a 'próbálkozásokra' a szakszervezeti oldalnak csak egy egy válasza lehetett, tulajdonlépp a munkáltató kényszerítette ki. A hat szakszervezetből öt aláírásával egyezetetést kezdeményeztünk az MT 194 § szerint. A mai napon indul a 7 nap.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rmfsz.blog.hu/api/trackback/id/tr471584723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása