Cafeteria 2010, MALÉV módra

2009.11.26. 19:43

Mai nap (2009. 11. 26) a MALÉV ZRT-hez tárgyalásra voltunk hivatalosak, a MALÉV ZRt 2010-es Cafeteria rendszerrel kapcsolatban.

Az itt elhangzottak:

A MALÉV ZRt. tulajdonképpen megzsarolta a MALÉV csoport munkavállalóit ajánlatával. Király József Humán Igazgató bejelentette, hogy eldöntötték a MALÉV Csoport egységes Cafeteria rendszert vezet be, tekintet nélkül arra, hogy melyik társaság milyen rendszert (milyen elemekkel) üzemeltetett eddig. Király József elmondása szerint, még a délelőtt folyamán utasításban meg is küldte az AEROPLEX Kft. valamint a MALÉV GH ZRt. vezetőinek, felszólította őket, hogy kezdjék meg a tárgyalásokat az új szempontok szerint. A két nagy leányvállalatnak (ACE, GH) le kell mondania néhány cafeteria elemről: önkéntes nyugdíjpénztári befizetés (alapbér 6,75%-a), valamint a melegétkezési hozzájárulás  ( kajajegy havi 12.000 Ft).

 Amennyiben a két leányvállalat munkavállalói nem hajlandóak lemondani ezen elemekről, akkor a MALÉV-nál nem lesz cafeteria. Ha viszont lemondunk akkor talán a kisebb leányvállalatok is kaphatnak cafetériát, sőt még az is lehet, hogy a kölcsönzöttek is. LEHET, de nem ígérik.

A MALÉV ZRt. javaslata a teljes Malév csoport 2010-es Cafeteriájára:

1.        Azok a munkavállalók  akiknek a a bruttó jövedelme kisebb mint havi 500.000 Ft/hó. Ebben az esetben az éves cafeteria keret bruttó 400.000 Ft.

2.        Azok a munkavállalók akiknek a a bruttó jövedelme havi 500.001-800.0000 Ft/hó. Ebben az esetben az éves cafeteria keret bruttó 200.000 Ft.

3.        Azok a munkavállalók tartoznak akiknek a a bruttó jövedelme nagyobb mint havi  800.000 Ft/hó. Itt akeret: 0 Ft.

FONTOS!! Bruttó jövedelemről beszéltek, amibe egyedül a túlórát és az egyszeri jutalmat nem számolják bele (pl törzsgárda), minden mást (napidíj, pótlékok, prémiumok) igen.

NA ezt nevezték ajánlatnak. Máshol ezt zsarolásnak hívják.

A szakszervezetek természetesen visszautasították az ajánlatot, és felhívták a MALÉV management figyelmét arra, hogy továbbra is a KSZ megállapodásban rögzített 400.000 Ft-os értéket követeli, mégpedig nettó értékben.

A tárgyalások jövő hét csütörtökön folytatódnak.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rmfsz.blog.hu/api/trackback/id/tr21554681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MZs. 2009.11.27. 22:18:46

Sziasztok.
Ez az ajánlat véleményem szerint, finoman fogalmazva arcpirító. Az ACE-nál minden egyes cafetéria elem egy-egy bértárgyalási megállapodás része, melyet tudomásom szerint, az alapbér emelés helyett fogadtunk el. A megállapodás az én olvasatom szerint annyi, hogy valamire a szavam adom, és ezt írásban is rögzítem. A fentiek szerint kevesebb fizetésért kellene dolgoznunk. A cafetéria megtartásáért az utolsó bértárgyaláson elég komoly kollektív szerződés változtatásba egyeztünk bele. Az önkéntes nyugdíjpénztári befizetés és a meleg étkezési hozzájárulás,az ACE-nál egyébként, nem része a cafetéria 400 000 Ft-os keretének, azt azon felül kapjuk, ezért ha jól gondolom,ez nem lehet vita tárgya. Ha "sarkosan" olvasom a tájékoztatót, akkor a nem elfogadás esetén a MALÉV-nál nem lesz cafetéria. Rendben ezt majd a MALÉV vezetőség tálalja a MALÉV dolgozóknak, de mi ACE munkavállalók vagyunk, ACE kollektív szerződéssel,és ACE vállalat vezetéssel. A tisztességes ajánlat minimum az lenne, hogy béresítik a nettó 400 000 Ft-os cafetéria keretet, ha ezt a jövőben nem kívánják folyósítani. Tájékoztatásul, a bruttó cafetéria annyit jelent, hogy a választott elem adóvonzatát a dolgozó fizeti meg. Pl: egy 100 000 Ft-os elem, a keretből 125 000 Ft-ot von le, 25%-os adó tehernél. Maximálisan támogatom az ajánlat visszautasítását, és ideje lenne mindenkinek elgondolkoznia a kollektív vélemény nyilvánításon.

Tisztelettel, MZS.

HFeri 2009.11.28. 13:24:09

@MZs.: Csak a tisztánlátás végett pár fontos információt szeretnék ebben a témában még megosztani.
Így van a cafateria az ACE-nál béremelés helyett lett bevezetve. Nem mindenki ismeri a Maléves történetet. A Malév oldalon a tavalyi KSZ változtatáskor egy nagy áldozatot hoztak érte a munkavállalók, tulajdonképpen az akkori teljes JIR (Jóléti Intézmény Rendszer)keretet fordították bele ami nem kevés pénz volt és mindenük benne volt a témában az önkéntes nyugdíjpénztári hozzájárulástól az különböző segélyekig minden. Ennek fejében a KSZben rögzítve lett számukra a 400.000 Ft cafeteria. Ugyhogy a Malév dolgozók természetesen követelik a KSZben megállapodott keretüket.
Csak elgondolkoztatásul, hogy mivel zsarolnak minket: Ami az ACE-t illeti, ha a Malév mint tulajdonos diktátuma érvényesülne, akkor egyből beugrott a 6,75 % és a kajajegy a 400.000 Ft-os keretbe. Ez mindjárt 12*12.000 azaz -144.000 FT és még az alapbéredtől függően a 6,75 (pl.egy 300.000 Ft-os alapnál ez évi -243.000 FT). Azaz alapból elvettek tőled évi 387.000 Ft-ot. Hogy kicsit fokozzam: akinek eléri a bruttó jövedelme az 500,000 Ft-ot az még többet veszt: elveszt~570.000 Ft-ot, ezzel szemben a cafeteria kerete meg csak 200.000 Ft lesz. A számokról ennyit.
Sajnos a másik dologban nem annyira egyszerű a helyzet ahogy leírtad. Csak a tisztánlátás végett:
Nekünk valóban az ACE managementtel kell megállapodnunk, de mint mindig a MALÉV mint tulajdonos határozza meg az ACEnak mit tehet. Ezért tartunk itt....
Szerintem egyszerű a helyzet. Ha eddig nem sikerült a Malév csoport szakszervezeteinek összefogni, az most ezzel a zsarolással létrejöhet. A cél közös: mindenkinek meg kell védenie a saját KSZben rögzített cafeteriáját. Az RMFSz biztosan ezt fogja tenni. Miért ne tennénk együtt????

Jumbo 2009.12.03. 21:40:08

Hmmm...
Mint mindig, most is az "Oszd meg és uralkodj!" jelmondatot alkalmazzák.

MEG KELL TALÁLNI a közös alapot. Nem csak azért (sőt, elsősorban nem azért), hogy a dolgozók jól járjanak, hanem a repülés biztonságának fönntartására.
Amig az egyes területek közt marakodás van, addig a repülés fázisai közt (tervezés, előkészítés, karbantartás, anyag/alkatrész ellátás, stb) sem lesz összhang. Ebből pedíg jó még nem származott.

B787 2009.12.03. 23:53:39

JUMBO nagyon jól látod. Humán faktor tipikus esete. Ha jól látom a Malévnál kell először közösen lépniük,azután az ACE-nál. De mástól is félek.Mióta megosztott lett az ACE szerelő gárda itt is nagyon át kellene gondolni, hogy ki kinek az érdekét képviseli és miért nem együtt lépünk fel.Egyáltalán minek osztódunk mikor erősödnünk kellene, összetartani?? Miért nem tudjuk megbeszélni a közös problémákat, miért egymással hadakozunk? Ahogy Jumbo írta meg kell találni a közös alapot EGYÜTT!
Ha jól látom ma voltak tárgyalások. Ott sikerült előre lépni, mi történt??? Jó lenne ha frissen érkeznének a hírek..

pekoszt 2009.12.05. 10:37:46

@B787: Igazad van.
Szerintem azért osztódunk, mert pozíciót kell csinálni, hogy továbbra is be tudjunk járni a vezetéshez, kijáró embernek.
A közösség meg le van ejtve.
Csak azokat sajnálom, akik abban a tévhitben vannak, hogy most van szakszervezetük. Pedig az összefogás mindennél fontosabb kellene, hogy legyen!

genge 2009.12.05. 11:01:17

@pekoszt: Kedves Pekoszt!
Azt ígértem nem moderálunk ki senkit, aki nem sért törvényt. Most sem teszem, de ez már erősen határeset. Mindenkit kérek szépen NE SZEMÉLYESKEDJEN! Ez nem az egységes fellépés mellett van, hanem a megosztottságot növeli. Pedig tényleg az egységes fellépés az egyetlen út. Ezért az RMFSz mindenkivel együtt működik, akik a munkavállalók érdekeit tűzték a zászlójukra.

Ősz 51 2009.12.30. 10:39:56

@β@XY: Örülök hogy végre igy beszélsz.
süti beállítások módosítása