Munkajogi képzés

2009.11.25. 20:50

Szakszervezetünk választmányi tagjai közül néhányan munkajogi képzésen vettek részt a Légiszállítási Ágazati Párbeszéd Bizottság szervezésében. Amiről részletes tájékoztatást kaptunk:

Dr. Fodor T. Gábora munkaidő szabályozása” című előadásában utal a magyar és az uniós munkajog viszonyára, mert a magyar munkajogot, ezen belül a munkaidős szabályozást jelentős részben már az Európai Unió joga határozza meg. A munkajogász közreműködésével a képzés napján a légiszállítási ágazatban dolgozó cégek problémáinak feltérképezésére, a problémák kielemzésére, lehetséges megoldások, válaszok feltárására lesz lehetősége a résztvevőknek.

A munkaügyi ellenőrzésről szóló törvény nem munkáltatókról és munkavállalókról tartalmaz rendelkezést, hanem foglalkoztatókról és foglalkoztatottakról. Ennek oka, hogy a munkaügyi ellenőrzés nemcsak a munkaviszonyokra, de valamennyi munkavégzésre irányuló egyéb foglalkoztatási viszonyra is kiterjed. A munkaügyi ellenőrzéssel kapcsolatos teendők a foglalkoztatókra rónak megvalósítandó feladatokat. A képzés során Medvedovszkyné dr. Mikula Gabriella (Közép-magyarországi Munkaügyi Főfelügyelőség) a munkaügyi ellenőrzés gyakorlatára és az azt érintő jogszabály-módosításokkal kapcsolatos kérdésekben ad felvilágosítást előadása keretében.

Dr. Handó Tünde (Fővárosi Munkaügyi Bíróság Elnöke) előadásában a kifogás intézményéről (Mt.23§) és a kapcsolódó bírósági esetekről, alkalmazott joggyakorlatról tájékoztatja a képzés hallgatóságát.

Alkalmunk nyílt a leggyakrabban előforduló munkajoggal összefüggésbe hozható problémáink felvetésére.

A bejegyzés trackback címe:

https://rmfsz.blog.hu/api/trackback/id/tr461554884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása