Mai napon lezajlott a létszámleéptés 2 fordulója.

Normál esetben ezeken a fordulókon kellene eldőlnie a a létszémleépítés elkerülésének módjának, és az elbocsáátandó dolgozóknál a hatások csökkentésére, amiről ha sikerül megállapodni a szociális partnereknek (jelenleg a Malév és s KÜT tud jogilag megállapodni a szakszervezetek csak észervételeikkel segíthetik vagy éppen hátráltathatják a megállapodás létrejöttét), akkor rögzítik a feltételeket.

Továbbra is a pilóta és a légiutaskísérő állomány az érintett, és esetleg néhány fő eshet még bele ott ahol a helyi vezető úgy gondolja, hogy többen vannak, de erre nincs kényszer mondta el a HR Igazgató Úr.

Az elkerülésre nem látnak esélyt, ellenben a részmunkaidős foglakoztatást továbbra is fenntartják és várják a korábban nyugdíjba vonulók jelentkezését. Pilótáknál kb 20 fő részmunkaidős foglakoztatására lát esélyt a Malév, míg a légiutaskírőknél még nincs közellebi szám.

A megállapodás létrejöttéhez a Malév management azt kérte, hogy a szakszervezetek és  a KÜT járuljanak hozzá a szakszervezeti (védett) képviselők elbocsátásához. Ehhez a munkavállalói oldal nem adta beleegyezését.

A társaság jelenleg a lakáskölcsönök változatlan módon történő finanszíroszási feltételeit kívánja biztosítani. A munkavégzés utolsó napjáig biztosítaná a szabad és kedvezményes jegyeket, az ID kártyát. 

A szakszervezeti kérésnek nem tudtak eleget tenni.

Felmerült ismét a CARGO kérdése ahol, a tanulmány elkészültét várja a management ahhoz, hogy döntést hozzon az üzletág további létéről. Az ott dolgzók állítják, hogy egyre több a megrendelésük, sőt több partner szeretne a Malévval CARGO szerződést kötni (Lufthansa, Air France, UPS és átvehetnék a Swissport helyét). Érthetetlen módon mégis megszüntetni szeretné a MAlév az üzletágat.

A következő egyben utolsó forduló a jövő hét kedden lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://rmfsz.blog.hu/api/trackback/id/tr1001419303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása