ACE 2009 évi bértárgyalás

2009.09.26. 15:16

Újraindítottuk a 2009. évi bértárgyalásokat.

 

A legutolsó bértárgyalási forduló májusban volt, akkor az Ügyvezetés arra kérte az RMFSz-t, hogy halasszák el a tárgyalásokat mindaddig, amíg az ACE megkapja a felhatalmazást a tárgyalások lefolytatására illetve a béremelésről egyáltalán legyen kivel egyeztetnie a cégvezetésnek a tulajdonosnál. Ehhez akkor az RMFSz Választmánya hozzájárult. A Társaság az eddigi fordulókon a Tulajdonosi körökben zajló változásokra hivatkozva nem nyilatkozott.

 

Azonban az idő olyannyira elment, hogy a Választmány a legutolsó ülésén határozott arról, hogy folytassuk a 2009. évi bértárgyalásokat, amire 2009. szeptember 24-én került sor.

 

Mivel eddig a cégvezetés ellenajánlatára vártunk, fenntartottuk a Választmány által meghatározott 10 %-os alapbér emelési igényünket.

Hajsó Viktor a tárgyaláson elmondta, hogy sajnos továbbra sem rendeződött a tulajdonosi helyzet, valamint a gazdasági krízis és a vállalatcsoport financiális helyzete annyira rossz helyzetbe hozta az ACE-t, hogy az első félévi üzleti terv messze elmarad tervezettől, ami miatt az Aeroplex Kft. nem tud a 2009-es évben alapbéremelést adni a dolgozóinak.  Felajánlotta, hogy az okokat részletesen ismerteti az RMFSz következő választmányi ülésén.

 

A tárgyalás ezzel befejeződött, további döntésre a következő Választmányi ülésen kerül sor

A bejegyzés trackback címe:

https://rmfsz.blog.hu/api/trackback/id/tr391408711

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: RMFSz hírek – ACE 2009 évi bértárgyalás 2009.12.14. 15:25:18

Lám lám, a szomszéd hangárokat még nyáron is ki tudta tömni a repülőgépekkel a Lufthansa Management, csak az Aeroplexnél van válság? Sokak szerint a szűklátókörű létszámleépítések mögött az Aeroplex Kft tönkretétele lehet a végső a cél. … ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása