Malév SZMSZ változás

2009.09.25. 15:23

SZMSZ változás a MALÉVnél

 

Szeptember 24-én egy másik konzultáción is részt vettünk ami a Szervezeti Működési Szabályzatot érintette, alább olvashatjátok a módosításokat, amik nem nagy mértékűek:

 

I.          Aláírási jogok módosulása

 

A jelenleg hatályos, rendkívül összetett és időként nehezen értelmezhető, munkavállalói cégjegyzésre vonatkozó szabályok egyszerűsítése és könnyebb betarthatósága érdekébe a következő változások lépnek életbe:

 

A Társaság nevében cégjegyzésre jogosultak köre a jövőben az igazgatói vagy annál magasabb munkakört betöltő vezetőkre korlátozódik. Az ugyanazon vezetői szinten álló menedzserek, valamint az igazgatók és a vezérigazgató-helyettesek együttesen, a vezérigazgató és a vezérigazgató első helyettese önállóan jogosult cégjegyzésre. A Quality Manager és a vezető jogtanácsos az igazgatókra vonatkozó szabályok szerint jogosult cégjegyzésre. Az aláírási értékhatárok is változnak. A számlaigazolás rendje is ennek megfelelően változtatásra kerül.

 

II. Szervezeti változások

1.         Új menedzsmentpozíció – általános vezérigazgató-helyettes – létrehozása (a vezérigazgató első helyettese).

A vezérigazgató státuszát nem érintő új pozíció létrehozásának célja a vezérigazgató munkájának támogatása, különösen a Társaság szervezete és működése újjászervezésének felügyeletében és irányításában. Az általános vezérigazgató-helyettes, mint a vezérigazgató első helyettese a vezérigazgató alárendeltségében működik, és a vezérigazgató-helyettesek felett a vezérigazgatóval együttes szakmai felügyeletet gyakorol. Az általános vezérigazgató-helyettesi jogkörében az alapvetően stratégiai feladatok ellátása során információkat gyűjt, elemez, javaslatokat terjeszt a vezérigazgató elé.

 

2.         Gazdasági terület

 

A jelenleg a Beszerzési és Infrastruktúrális Igazgatóság alárendeltségében működő Informatikai Osztály és Portfóliókezelő Osztály a Gazdasági Vezérigazgató-helyettes közvetlen alárendeltségében működik tovább. Az Informatikai Osztály Informatikai Igazgatóságként működik tovább. A Beszerzési és Infrastruktúrális Igazgatóság megnevezése Beszerzési Igazgatósággá változik, az Igazgatóságon belül megszüntetésre kerül az egyetlen alegységként megmaradt Beszerzési Osztály.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rmfsz.blog.hu/api/trackback/id/tr561408729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása