ÁKSZ újabb forduló

2009.09.20. 15:27

Az Ágazati Kollektív Szerződés tárgyalások újabb fordulóját tartottuk. ALégiszállítási Ágazati Párbeszéd Bizottság keretein belül tartott ülésen a MAPLÉSZ összes tagszervezete részt vett, valamint a munkáltatói oldalon reprezentatív társaságok és az MVVLSZ. 

A 2 napos tárgyaláson, megpróbáltunk kompromisszumra jutni azoknál a pontoknál, amik az eddigi egyeztetések alatt függőben maradtak. Ez a munka nehéz része, hiszen ezek a pontok azok, ahol az érdekek már erősen ütköznek és állóháborúvá válhat az egész. Egyes helyeken sikerült a kompromisszum, de sok olyan téma van ami, további egyeztetést igényel. Sikerült megalkotnunk egy Hátrányos jogkövetkezmény szabályzatot, ami fontos része egy Kollektív Szerződésnek. Nagy viták vannak ellenben a sztrájk szabályzattal, amit nem sikerült olyan formára hoznunk, amit mindkét fél elfogad.

Összegezve a munka folyik, de lassan halad, mert sok a problémás pont, de egyik fél sem tett le még arról, hogy megkösse.

Folytatás Novemberben.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rmfsz.blog.hu/api/trackback/id/tr91408740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása