Választmányi 2009 május 7

2009.05.09. 07:29

 Választmányi ülést tartottunk, aminek a fő témája az Üzemi Tanács választás volt. Megegyeztünk abban, hogy fő célunk a reprezentativitás megszerzése, másodsorban legalább az Aeroplexnél meglévő 430 fős tagságunknak megfelelő arány elérése az ÜT-ben is.

Kollektív Szerződés módosítási ajánlatot kaptunk a cégtől, ami részben a mi javaslatunkra visszaállítandó repülési ügyeletről szól. Az Ügyvivő Testület véleményezésre átadta a Választmány tagjainak a kapott ajánlatot, és az általa kidolgozott válasz tervezetet.
A Választmány tárgyalta a HUNACCA (Légiutaskísérők szakszervezete) kérését az ETF mandátumunk megosztásáról. A döntést a hivatalos kérés megérkezése utánra halasztotta.
A Választmány felhatalmazta az Ügyvivő Testületet, hogy kezdeményezzen egyeztetési eljárást a műszakiak képzésével kapcsolatos anomáliák rendezésére.
Az Ösztönzési rendszer közelgő felülvizsgálata kapcsán az Ügyvivők kérték a Választmányi Tagokat, hogy segítsenek összegyűjteni a felmerült problémákat és az esetleges javaslatokat a módosításra.
 Az Ügyvivő Testület tájékoztatta a Választmányt, hogy a május 06-i Malév IT ülés utánra halasztott bértárgyalási forduló időpont egyeztetés alatt áll. A Választmány felszólította a bértárgyaló csapatot, hogy legkésőbb a következő Választmányi ülésen számoljon  be az tárgyalásról.
Az RKO II-es műszak képviselői tájékoztatták a Választmányt, hogy az általuk képviseltek többsége nem kívánja Fűrész Ferenc továbbalkalmazását. Az ezzel kapcsolatos döntést a Választmány a következő ülésre halasztotta. Fűrész Ferenc elmondta, hogy személyes okokból már korábban jelezte az Ügyvivő Testületnek, hogy ez év folyamán visszavonul, de az Ügyvivők kérésére a döntést az ÜT választás utánra halasztották. Jelezte,hogy a következő ülésre halasztott szavazás eredménye nagymértékben fogja befolyásolni az ezzel kapcsolatos álláspontját.
A következő ülést az ÜT választás utáni napokban tartjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://rmfsz.blog.hu/api/trackback/id/tr661110997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása