Bevallások jönnek, mennek

2012.03.28. 20:08

Csütörtökön 29-én 9 - 10-ig az RMFSz irodában

 

Kedves Barátunk, Munkatársunk!
 
Szeretettel meghívunk a magyar polgári repülés emlékkövének ünnepélyes felavatására, amelyre a Malév 66. születésnapján, március 29-én, csütörtökön kerül sor, 13 órai kezdettel. Az eseményt a repülőtér 2. terminálja előtt található Repülőgép-emlékparkban tartjuk.
 
A Magyar Polgári Légiszállítási Szövetség (MAPLÉSZ) célja, hogy a kővel emléket állítsunk azoknak a kollégáknak, akik a légiközlekedés bármely területén, munkájuk során halálos vagy maradandó sérüléssel járó balesetet szenvedtek. A sors szomorú fintora, hogy mire eredeti tervünk megvalósult, ezrek lettek a Malév lezüllesztésének és csődbevitelének áldozatai, elveszítve a repüléshez, repülőtérhez kötődő munkahelyüket, megélhetésüket. Az ő sorsukra, helyzetükre is emlékeztet az emlékmű.
 
De nem csak a veszteségeket, az áldozatokat idézi eszünkbe ez a sziklatömb: egyben annak jelképe is, hogy töretlenül hiszünk a magyar repülés jövőjében. Bízunk benne, hogy hamarosan az építkezés, újjáépítés alapköveként gondolhatunk majd rá.
 
Kérjük, gyere el Te is – mutassuk meg, hogy nem felejtünk, és a reményt sem adjuk fel soha!
 
Barátsággal,
 
A MAPLÉSZ tag-szakszervezetei
(LESZ, RMFSZ, HUNACCA, HUNALPA)
 

 

Ma megkaptuk a tájékoztatót a 98% különadó ellen folyó Strasbourgi per részletéről.

Előadók voltak: Dr Karsai Dániel ügyvéd, alkotmányjogász

                       Dr Soós Klára Andrea munkajogász

                       Dr Gál Csaba ügyvéd

Az előadók elmondták, hogy:

A 98% adókötelezettség ellen hatékony hazai – adóhivatali és bírósági – jogorvoslatra nem lehet számítani, figyelemmel arra, hogy ezen adókötelezettséget törvény állapítja meg, és ezt a törvényt mind az adóhivatalnok, mind pedig az adóhivatali határozatok esetleges felülvizsgálata során eljáró bíróságoknak figyelembe kell venniük.

Valamennyi különadóval érintett volt munkavállalónak lehetősége van azonban arra, a volt munkáltató által történő levonásától számított 6 hónapon belül megfelelő tartalmú beadvánnyal a Strasbourgi Emberi Jogi Bírósághoz forduljon. Az Emberi Jogi Bíróság eljárása személyesen kezdeményezhető. A bíróságnak a hivatkozott nemzeti jogszabály uniós jogba történő ütközését megállapító döntését követően a különadó befizetett összegének, mint kártérítésnek megfizetésére kötelezheti a Magyar Államot, továbbá az előterjesztett beadvány alapján a kérelmező részére megfelelő mértékű perköltséget is megállapíthat. Az ügyvédek a beadvány elkészítését vállalják és nagyon bíznak a per megnyerésében. A képviseleti díj: 100000ft/fő és a per meggyerése estén 10% sikerdíj.A per várható időtartama a kormány válaszától, döntésétől függ:8 hónaptól 3-4 év is lehet.

FONTOS! Csak az a munkavállaló élhet ezzel a lehetőséggel aki rendes felmondással távozik a vállalattól. A munkajogász hölgy megígérte ma este küld egy közös megegyezést amely lehetővé tenné, hogy azok a munkavállalók is élhessenek a beadvánnyal akik a közös megegyezést választották. Az viszont kérdés, hogy a vállalat elfogadja-e ezt a szerződést. Mihelyt megkapom továbbítom felétek. Röviden ennyi történt.

Üdv: Anti

 


 

süti beállítások módosítása