Bérkalkulátor2011

2010.11.14. 06:07

A 2011 évi adótörvény változás alapján itt találhattok egy bérkalkulátort ami a gyermek kedvezményeket is figyelmbe veszi, valamint összehasonlítja a 2010-es évvel.  

Cipők a Rüo-ra

2010.11.13. 13:49

A raktárban találtunk 32 pár  BETA munkavédelmi cipőt/bakancsot. A munkavédelmi bizottság közreműködése során  elérték a cégnél, hogy kiadhatók legyenek a RÜO-n dolgozó kollégák számára. 

 

Újabb kihelyezett ülésen vettünk részt a teljes Légiszállítási Ágazatra kiterjedő Kollektív Szerződés ügyében.

Ismét egy nehéz fába vágtuk a fejszét. A szerződés részéve kívánunk tenni egy a teljes ágaztra kiterjesztett garantált bérminimum táblát. A munkaköröket 3 fő csoportra osztottuk: operatív, műszaki és támogató. Figyelembe vettük a munkakör betöltéséhez szükséges iskolai végzettséget és a speciális ismeretek, úgy mint a szakszolgálati engedély/ vállalati megbízást is. Majd az alap meghatározása után kidolgzotuk  az egyes munkakörcsoportok egymáshoz való viszonyát.  Az így megkapott értékek alapján a következő tárgyalásig az oldalak megvitatják külön-külön a tervezetet.

Egészségpénztár

2010.11.11. 10:24

A Pénzügytől kapott információk szerint akinek MKB egészségpénztára van annak csúszott a befizetése ( csak tegnap, 10-én utalt a cég ), mert egy hiba következtében a nyugdíjpénztárba utalták a tagdíjat, és ezt csak tegnap tudták korrigálni.

Mindenki figyelje az utalás megérkeztét.

 

Ágazati képzés

2010.11.09. 11:31

 Választmányunk 5 tagja vett részt a Légiszállítási Ágazati Párbeszéd Bizottság által szervezett munkajogi képzésen. A képzés célja az ágazatban dolgozó munkáltatók és munkavállalók munkajogi ismereteinek frissítése a hatékonyabb tárgyalások céljából. Dr. Handó Tünde a Fővárosi Munkaügyi Bíróság elnöke és Horváth József  előadók ismertették a kollektív munkajoggal kapcsolatos témákat. A prezentációkat az alábbi linkeken olvashatjátok.

-kollektív szerződés

-az ítélet kikényszeríthetősége

-kollektív munkajog

süti beállítások módosítása