Az RMFSz mint tagszervezet részt vett a ETF (Európai Szállítási Dolgozók Szövetsége) Polgári légiközlekedési Tagozat Földi Kiszolgálási Csoport ülésén.

Számunkra az ülés  legjelentősebb része  az Aircraft Maintenance munkacsoport megalakítása volt. Most sikerült először az ETF-en belül létrehozni karbantartó szervezeteknél működő munkavállalói érdekképviseletek számára külön csak a szakmával foglalkozó csoportot. Az előkészítő munka egy felmérés volt, amiben az ETF tagszervezetek nyilatkoztak a repülőgép karbantartó vállalatoknál történő működésükről, valamint a taglétszámról és az aktuális problémákról, kampányokról. Kiértékelés után elhatároztuk, hogy pontosítunk a problémákon, és a következő ülésen egy akciótervet fogadunk el a megoldásokról kampányokról, közös akciókról.

Fontos téma volt az EU Szociális Párbeszéd válsága a Polgári Légiközlekedés Területén. A légiközlekedést sujtó válságra és egyéb negatív hatásokra hivatkozva a munkáltatói szövetségek oladala minden fontos kezdeményezésünket visszautasította az elmúlt időszakban, nem tudunk eredményesen együtt dolgozni velük. A következő ülésre a további munkához ebben is akcióterv szükséges.

A földi kiszolgálásban dolgozó kollégák problémáit és kampányait támogattuk a poggyászok súlyának csökkentése témában.

Az EASA szabályalkotó tetületbe delegált kollégák jelentését hallgattuk meg a legfrissebek szabályok módosításáról.

ITF (Nemzetközi Szállítási Dolgozók Szövetsége) jelentést hallgattuk meg a Mexikói konferenciáról. Az ITF bejelentette, hogy a Polgári légiközlekedési tagozatán belül Ők is kezdeményezik a Repülőgépes Karbantartó csoport létrehozását.

 

süti beállítások módosítása