Június 28-29-én a Légiszállítási ÁPB oldalai folytatták a teljes ágazatra kiterjeszthető Ágazati Kollektív Szerződés tárgyalásákot. A tárgyalásokon egyre jobban élesednek az oldalak "sarokpontjai". Egyre nehezebb kompromisszumokat kötni, de már most jobbnak tartom ezt a tervezetet mint a Malév által jelenleg ajánlott KSZ. A vismajor mellékletben sikerült megegyezni, de a kártérítési és sztrájk szabályzat továbbra is függő pont, ahogy a törzsrészben is több téma. A következő ülés várhatóan szeptemberben lesz.

 

A Légiszállítási Ágazati Párbeszéd Bizottság (LÁPB) társelnökei levélben ajánlották fel Márton Attila kormány biztosnak szakmai segítségüket az ágazattal kapcsolatos témákban, valamint rövid konzultációt kértek tőle.

Mint tudjátok Márton Attila lett megbízva a kormány részéről a légiközlekedési ügyek vizsgálatával az új légiközlekedési stratégia kidolgozásával.  A LÁPB partnerségi kapcsolatot ajánlott a Miniszteri biztos Úrnak, aki nyilatkozatai alapján nagyon jól látja a jogszabályi hiányosságokat és az iparági nehézségeket.

Reméljük sikerül egy az ágazat számára gyümölcsöző jó partneri kapcsolat kialakítása.

A levelet itt olvashatjátok: levél

süti beállítások módosítása