LÁPB ülés

2009.11.06. 21:08

A Légiszállítási Ágazati párbeszéd Bizottság ülésén vettünk részt.

 

Napirend:

  1. 2009.október 13.-i ÁPBT ülésen elhangzottak beszámolója-Dzubay László
  2. Az ágazati párbeszéd bizottságokról és a középszintű párbeszéd egyes kérdéseiről szóló 2009. évi LXXIV. törvény – feladatok és határidők a LÁPB számára-Mikó Mariann (mellékletek Horváth József által október 30-án kiküldve)
  3. A Bizottság 2009. nov. 25-i munkajogi képzés szakmai programjának előkészítése
  4. A 2009. programok pénzügyi felülvizsgálata-Mikó Mariann
  5. Jogutódlással kapcsolatos megállapodás felmondása (LÁPB társelnökök)
  6. OKJ törvényben a repülőgép szerelő szakma kötelező tantárgyainak óraszámának harmonizálása a PARt-66 szabályaival (Hortobágyi Ferenc)
  7. KTI által elkészített Átfogó Légiközlekedési Stratégia anyaga (Dzubay László)
  8. Egyebek

 

Légiközekedési stratégia

2009.11.05. 15:29

A Közlekedési Tudományi Intézet elkészítette a Magyar Polgári Légiközlekedés stratégiáját a Magyar Vasúti, Vízi és Léiközlekedési Szövetség (MVVLSZ) kezdeményezésére. A Légiszállítási Ágazati Párbeszéd Bizottság megkapta véleményezésre az anyagot. Így mint a munkavállali oldal képviselői az RMFSz is véleményezte, ami a MAPLÉSZ anyag alapja lett. A stratégia sajnos általános és a szakma bevonása nélkül készült. Nem láttunk benne olyan konkrét kezdeményezéseket amiből egy életképes stratégiát készülhetne valamint már a helyzetfelmérésnél hibákat követtek el. Az ágazat több jelentős szereplője hiányzik, nincs kellően feltérképezve a Magyar Polgári Légiközlekedés.

A startégia olvasható  itt.

A rövid véleményezés olvasható itt.

Kommunikációs tréning

2009.11.04. 21:42

Választmányunk tagjai közül néhányan a LIGA által biztosított képzési alapból szponzoráltan egy kétnapos kommunikációs tréningen vettek részt. A képzésen a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet és több  BKV-s szakzervezet társaságában töltötték el a két napot. A közös képzést a kommunikációs technikák fejlesztésén felül, szakszervezeti kapcsolatok építésre is fel tudták használni a kollégák.  

süti beállítások módosítása