Választmányi 2009 május 19

2009.05.20. 22:16

 

Az ülés első napirendi pontjaként az Ügyvivő Testület tájékoztatta a Választmányt az ÜT választás hivatalos eredményéről. A leadott 3400 szavazatból 2610-t kaptak az RMFSz jelöltjei, ez 80%. A választott 9 ÜT tag mindegyike, és az első póttag is az RMFSz jelöltjeiből került ki.
Ezek után a Választmány meghallgatta az Aeroplex kft Ügyvezető Igazgatójának tájékoztatóját a kft-és a Malév csoport pillanatnyi helyzetéről. Hajsó Viktor tájékoztatta a Választmány arról is, hogy a következő hét folyamán az Aeroplex vezetésében átalakításokat fog végre hajtani. Az érintett személyekről illetve a változásokról folyamatosan fogja tájékoztatni a szakszervezetet.
A Választmány a továbbiakban döntést hozott arról, hogy a jelenlegi helyzetben a bértárgyalások folytatását szüneteltetni kell.
A Választmány értékelte az Ügyvivők által elkészített választ a munkáltató KSz módosítási javaslatára: további finomításokra van szükség.
Titkos szavazáson 11:3-as arányban Fűrész Ferenc továbbfoglalkoztatása mellett hoztunk döntést. Ugyanekkor két hónapos szabadságot engedélyezet neki a Választmány, amit május 25-től kezd meg.
Hegedűs Tibor indítványozta egy eseti-etikai bizottság felállítását a tisztségviselők munkájának, alkalmasságának vizsgálatára, ha felvetődik ennek szükségessége. Rövid vita után a döntést a következő ülésre halasztottuk.

 

süti beállítások módosítása