Választmányi 2009 május 7

2009.05.09. 07:29

 Választmányi ülést tartottunk, aminek a fő témája az Üzemi Tanács választás volt. Megegyeztünk abban, hogy fő célunk a reprezentativitás megszerzése, másodsorban legalább az Aeroplexnél meglévő 430 fős tagságunknak megfelelő arány elérése az ÜT-ben is.

Kollektív Szerződés módosítási ajánlatot kaptunk a cégtől, ami részben a mi javaslatunkra visszaállítandó repülési ügyeletről szól. Az Ügyvivő Testület véleményezésre átadta a Választmány tagjainak a kapott ajánlatot, és az általa kidolgozott válasz tervezetet.
A Választmány tárgyalta a HUNACCA (Légiutaskísérők szakszervezete) kérését az ETF mandátumunk megosztásáról. A döntést a hivatalos kérés megérkezése utánra halasztotta.
A Választmány felhatalmazta az Ügyvivő Testületet, hogy kezdeményezzen egyeztetési eljárást a műszakiak képzésével kapcsolatos anomáliák rendezésére.
Az Ösztönzési rendszer közelgő felülvizsgálata kapcsán az Ügyvivők kérték a Választmányi Tagokat, hogy segítsenek összegyűjteni a felmerült problémákat és az esetleges javaslatokat a módosításra.
 Az Ügyvivő Testület tájékoztatta a Választmányt, hogy a május 06-i Malév IT ülés utánra halasztott bértárgyalási forduló időpont egyeztetés alatt áll. A Választmány felszólította a bértárgyaló csapatot, hogy legkésőbb a következő Választmányi ülésen számoljon  be az tárgyalásról.
Az RKO II-es műszak képviselői tájékoztatták a Választmányt, hogy az általuk képviseltek többsége nem kívánja Fűrész Ferenc továbbalkalmazását. Az ezzel kapcsolatos döntést a Választmány a következő ülésre halasztotta. Fűrész Ferenc elmondta, hogy személyes okokból már korábban jelezte az Ügyvivő Testületnek, hogy ez év folyamán visszavonul, de az Ügyvivők kérésére a döntést az ÜT választás utánra halasztották. Jelezte,hogy a következő ülésre halasztott szavazás eredménye nagymértékben fogja befolyásolni az ezzel kapcsolatos álláspontját.
A következő ülést az ÜT választás utáni napokban tartjuk.

 

Tisztelt RMFSz!
Ezúton tájékoztatom Önöket, hogy a március havi egészségpénztári juttatást, (cafeteria elemeként) Társaságunk a hét folyamán átutalja a pénztáraknak.

Üdvözlettel:

Orbán László

HR Igazgató
Aeroplex Kft.

Üt választás

2009.05.05. 12:41

ÜT választással kapcsolatban az a rossz hír, hogy egy szakszervezet reprezentativitása a választáson indított jelöltjei által megszerezett szavazatokon múlik.

A tét nem kicsi! Például a Kollektív Szerződést, és kollektív érvényű megállapodások kötésére, munkáltatóval szembeni kifogás benyújtására lehetőséget biztosító jog múlik a választási eredményen.

Több munkajogi szakember (köztük az MT. egyes szerzői) nem tudott elfogadható választ adni arra  hogy miért így kell mérni egy szakszrevezetet, de az MT. ezt írja elő, ezzel a szabállyal kell együtt élnünk. Egy felelős gondolkodású szakszervezet igyekszik elérni ezt, hogy megfelelő erővel tudja képviselni az amúgy is hátrányban lévő munkavállalókat. Az érdekérvényesítés amugy sem egyszerű, de ott ahol nincs reprezentatív szakszervezet bizony a munkáltató a nevető harmadik, mert az ÜT nem fog tudni érdeket érvényesíteni, hiszen nincsenek ilyen jogosítványai, nem erről szól. Ha a szakszervezet nem lesz reprezentatív ne higgyétek, hogy nem fogja a munkáltató kihasználni a helyzetet...

Minden független jelölt a szakszervezeti (igazából munkavállalói) oldalt gyengíti, bármilyen furcsának hangzik tőlünk munkavállalóktól veszi el szavazatokat.

Ne higgyétek, hogy az ÜT-t a független jelöltek fogják megváltani. Egy biztos, az RMFSz eddig sem tette és ezután sem fog  az ÜT munkájába belszólni.

A mi célunk egyszerű és világos: a szakszervezet reprezentativitása, és egy jól működő Üzemi Tanács.

Ehhez kérjük a Ti szavazataitokat.

Köszönjük.

 

ÜT választás

2009.05.05. 10:45

George! és mindenki más!

Jó, ha vannak függetlenek. Kérdés milyen az, ha az összes független jelölt a Repülőgép Szerelők Szakszervezetének a tagja?

süti beállítások módosítása