Pilótáktól kaptuk

2009.06.06. 08:29

Tisztelt Szakszervezeti Vezetők!


Tájékoztatni szeretném a Szakszervezeti vezetőket, hogy az öt hetes tárgyalás sorozat a MALÉV és a HUNALPA között eredménytelenül zárult, ezért a mai napon benyújtottuk hivatalosan sztrájk fenyegetésünket a vállalat vezetői felé.

Alapvető célkitűzéseink a következőek:

  • a Seniority szerinti elbocsátás visszaállítása, a nemzetközileg is elismert Malév pilóta társadalom szakmai hírnevének megőrzése. (Az év végére tervezett újabb 20%-os pilóta létszámleépítés igazságos és emberséges feltételeinek biztosítása.)
  • a Malév pilótáinak Trenkwalder Kft-be történő kiszervezésének meggátolása. (Nem hagyhatjuk, és nem is hagyjuk, hogy egy szakértő gárdát alacsonyabb képzettségű, bár olcsóbb pilótákra váltsanak fel gazdasági érdekek alapján.)
  • a Q400-as pilóták reálkeresetének visszaállítása. (a Q400-as típuson repülő pilóták 40%-kal alacsonyabb jövedelmet kapnak, mint az előző években a repülőgép adottságainak, útvonal struktúrájának köszönhetően – ez jelenleg 39 pilótát érint)


        A tervezett Figyelmeztető sztrájk időpontja: 2009. június 10. 11.40. - től 13.40.-ig.
        Megegyezés hiányában 2009. Június 17-től határozatlan idejű munkabeszüntetést tervezünk.



Tisztelettel kérem a fent említett indokok, és időpontok tudomásul vételét.

Bízva támagatásotokban!


Üdvözlettel:
 
Óvári Tamás
HUNALPA elnök

HUNALPA Magyar Közforgalmi Pilóták Egyesülete
Mobile: + 36 30 996-8216
Fax:    + 36 1 296-7121

ten years. ten airlines. oneworld
          

A bejegyzés trackback címe:

https://rmfsz.blog.hu/api/trackback/id/tr651166856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása