ÜT választás

2009.05.05. 10:45

George! és mindenki más!

Jó, ha vannak függetlenek. Kérdés milyen az, ha az összes független jelölt a Repülőgép Szerelők Szakszervezetének a tagja?

A bejegyzés trackback címe:

https://rmfsz.blog.hu/api/trackback/id/tr271103816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

β@XY 2009.05.07. 07:48:29

Függetlenek?
Nem ,ők nem függetlenek,hanem egyéni indulók.Mindannyian egyénileg összegyüjtötték a törvényben megszabott 50 aláírást.Ha függetlenek lennének,nem lakna mindegyik a "MAROS" utcában.Nem is értem miért kell eggyetlen munkaterületről kisértetiesen pont 5 ember az ÜT-be.Hiszen az üzemi tanács munkavállalói részvételének tükröznie kéne a vállalat minden területét.Csak nem azért kell a 9 fős ÜT-be az 5 egyéni jelölt,hogy az történjen amit ez az 5 ember akar......Mert nekem vannak ilyen sejtéseim.Különben az Aeroplexnél teljesen sulytalanná vált az üzemi tanács szerepe azóta,mióta egy árva fillérrel sem rendelkezik.

"Az üzemi tanács hármas szerepet tölt be:

- a munkáltató törvényben meghatározott döntései tekintetében együttdöntési jogkör illeti meg,

- véleményezi a munkáltató törvényben meghatározott döntéseit,

- a munkáltatói döntésekről tájékoztatja a munkavállalókat."

---Az a bizonyos eggyüttdöntési jogkör a nemlétező pénz elosztása terén van egyedül.(amikor még volt pénz,született olyan döntése az üzemi tanácsnak,hogy igazgatók is üdülhessenek féláron......Heves vitámba került,hogy legyen egy határozata az ÜT-nek a hasonló esetek megakadályozásában.)
---Véleményünk az lehet.Volt is,lesz is.Ne legyetek azonban olyan naívak,hogy lényeges döntéseiben befojásolhatnánk a céget véleményeinkkel.
---Az információ közlése nagyon fontos!!!Emkélkeztek hogy az elmult fél évben az üzemi tanács tablóján milyen információ jelent meg?(leszámítva az eladó autók és a rendelhető ételek lehetőségét) ????

Szóval megy a "választási kampány",jelennek meg A4-esek a falon,mindenki mondja a magáét.A párbeszéd az megint elmarad jó magyar szokás szerint.....

maroshazi 2009.05.10. 21:31:29

Kedves Ludvig Gabi!
Te tudod a legjobban, hogy az ÜT pénzét a Kollektív Szerződés módosítása vitte el amihez Te is hathatós segítséget nyújtottál,szomorú hogy ÜT tag létedre nem tudod,hogy azért nem maradt az ÜT pénz nélkül.Továbbra is működik a vállalati alap/max. 300000ft max. 6 hónapra/ szülési segély mindenkinek /50000ft/ temetési segély mindenkinek /100000ft/ és lakás vásárlás, építés, korszerűsítés támogatása /max.1000000ft max. 40 hónapra/.
Hogy ki hol lakik magánügy, felesleges személyeskedned bár ez Tőled nem áll távol. Jobb lett volna a GALHAM módosításban lettél volna ilyen elszánt, vagy lehet hogy semmi beleszólásod sincs az egészbe? Hány ember akarata érvényesül szerinted? Állománagyűléseteken ott voltál? A legnagyobb látszámú osztály egyetlen jelőltje vagy, biztos hogy minket kell Neked is számonkérni? Ha egyébként szerinted teljesen sulytalanná vált az ÜT akkor minek foglalkozol vele ekkora elszántsággal és miért hagytad jelőlni magad? Erről legyenek sejtéseid vagy világos mindenki számára átlátható gondolataid!

További sok sikert!
Marosházi János

maroshazi 2009.05.11. 12:37:10

Nem régen költöztem a Genge utcából. Egyébként azt hiszem az RMFSZ NEM TÁRGYALT az ÜT 20 millájáról!

Tisztelettel:

Nádasi Gyula
süti beállítások módosítása